Másra költenék a nyugdíjvagyon maradékát

Az államosított nyugdíjvagyonból alig maradt, de azt már nem adósságcsökkentésre költenék, ahogy eredetileg ígérték – tudta meg a HVG.

Bővebben




Gyed extra, nagymama nyugdíj, családi otthonteremtési kedvezmény

 A három év alatti gyerekek napközbeni elhelyezésének újabb lehetőségeiről készít javaslatot a kormány számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága. Novák Katalin államtitkár az MTI-nek adott interjújában azt mondta, a cél egy rugalmasabb, többszereplős rendszer kialakítása, hogy ne csak a bölcsődékben, hanem magán-, családi-, vagy éppen munkahelyeken kialakított napközikben hozzanak létre minél több férőhelyet.

Bővebben




Nő a bírósági titkárok és fogalmazók bére

Július 1-től a bírói illetményalap 10%-ának megfelelő összegű munkaköri pótlékra lesznek jogosultak.

Bővebben




Fazekas: A gyógynövénytermesztés munkahelyet is teremt

Szükség van a gyógynövénytermesztés kiemelt támogatására, és az ágazat beruházásainak segítésére - fejtette ki a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten a Gyógynövénykutató Intézet centenáriumi rendezvénysorozatának nyitó eseményén. A gyógynövénytermesztésnek a vidéki munkahelyteremtésben és a lakosság megtartásában is lehet szerepe - tette hozzá Fazekas Sándor.

Bővebben




Többszörösére nőtt az ingázók száma

Tíz év alatt az ötszörösére nőtt, az elmúlt négy évben pedig további 20 százalékponttal emelkedett a Magyarországról munkavállalás céljából külföldre ingázók aránya – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből. A legtöbbjük férfi, többségük 40 év alatti, jellemzően szakmunkás végzettségű, de folyamatosan emelkedik a külföldre dolgozni járó nők és a diplomások aránya is. Az egészségügyi munkát vállaló, ingázó magyarok száma drámai mértékben emelkedett, egy évtized alatt a tizennégyszeresére nőtt – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




Élen járunk a dolgozók védelmében

A Deloitte Legal elbocsátásokkal kapcsolatos nemzetközi felmérése 31 országban vizsgálta, hogy mekkora kiadásokkal jár a munkáltatókra nézve egy alkalmazott elbocsátása és milyen feltételekhez kötött a munkaviszony megszüntetése – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A munkát vállaló diákok foglalkoztatási szabályaira hívja fel a figyelmet a NAV

A munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából már felnőttnek számítanak, ezért bejelentésükre, adózásukra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalóknál - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Bővebben




Gaskó: kilátástalan helyzetben vannak a munkavállalók

Nem látok esélyt, hogy lesz megállapodás a minimálbérrel kapcsolatban a 2016-os költségvetés elfogadása előtt – ezt Gaskó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Bővebben




Lehet-e a hazai oktatás esélyteremtő?

Az oktatási esélyegyenlőségről, az ország jövőjét meghatározó, szolidáris oktatási rendszer kialakításának nehézségeiről, azok lehetséges megoldásairól rendez kétnapos konferenciát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. A rendezvény keddi megnyitóján Szalayné Sándor Erzsébet, a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes elmondta: az ombudsmani hivatal kiemelt figyelmet fordít az oktatással összefüggő alapjogok, azon belül is a gyermekek jogainak érvényesítésére. „Ezek összekapcsolhatók az esélyegyenlőség társadalmi követelményével, cél, hogy minden gyermek szociális vagy etnikai helyzetétől függetlenül egyenlő esélyeket kapjon a közoktatásban”. Hangsúlyozta: a konferencia célja, hogy széleskörű, konstruktív szakmai párbeszéd kezdődjön az esélyteremtő oktatás kialakításával járó nehézségek áthidalása érdekében – írja a Népszava.

Bővebben




Húszszázalékos bérnövekedéssel az MNB-nél

Érzékenyen reagált a jegybank a két százalék alatti inflációra: átlagosan húszszázalékos bérnövekedéssel. Megéri tehát manapság az MNB-nél dolgozni még akkor is, ha valaki épp nem a legfőbb ügyész felesége, aki havi 4,95 millió forintot keres. A jegybank alelnökei más állásokkal egészítik ki egyébként sem túl csekély jövedelmüket – írja a Népszabadság.

Bővebben