Startlaphoz Csatlakozz!

Háromévnyi alkotmánysértésre vár kormányintézkedést a MASZSZ

Bár egy állampolgári kezdeményezésre indított ombudsmani vizsgálat nyomán idén januártól kikerült az új Munka törvénykönyvéből (Mt.) a szabadság korlátozását lehetővé tevő alaptörvény- és uniós irányelv-ellenes passzus, a munkavállalók jogsérelmét nem orvosolták visszamenőleg a jogalkotók. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke a Miniszterelnökség és a nemzetgazdasági tárca államtitkárait is megkereste levélben, felhívva figyelmüket arra, hogy a kormánynak még lenne teendője ebben az ügyben, de érdemi reakciót nem kapott.

Bővebben




Itt a hőségriadó! Ezekre kell ügyelni a munkahelyeken

 Itt az idei első hőségriadó, aminek a strandok és a balatoni lángososok örülhetnek, de mások nem biztos. Másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos csütörtök déltől hétfő éjfélig. Megnéztük, mik a vonatkozó munkavédelmi szabályok – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Vasárnap nem kötelező mindenhol a szakképesítés

Szakképesítéssel nem rendelkező is árusíthat a 200 négyzetméter alatti, vasárnap is nyitva tartó egyes típusú üzletekben a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint.

Bővebben




A szociális sztrájkbizottság folytatja a felkészülést az ágazati sztrájkra

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság folytatja a felkészülést az ágazati sztrájkra - közölte a testület ügyvivője csütörtökön. Szűcs Viktória a közleményt egy nem jogerős bírósági döntést követően adta ki, amely - tájékoztatása szerint - az elégséges szolgáltatás megállapítása ügyében nekik adott igazat a kormánnyal szemben.

Bővebben




Letiltás a munkabérből

Az Mt. igen szűkszavúan csupán annyit mond ki, hogy a munkabérből levonásnak helye van - többek között - végrehajtható határozatok alapján. Ennek részletszabályait azonban már más jogszabályok tartalmazzák, mint például a bírósági végrehajtásról szóló 1994, évi LIII. törvény (Vht.) – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Elképesztő összegek folynak el a közmunkára

Egyre csak nőnek a közfoglalkoztatás költségei, holott a közmunkaprogram nem jelent valódi megoldást a munkanélküliségre. Egy elemzés szerint ebből a pénzből már egy hatékony szolgáltatórendszert is fel lehetett volna építeni – írja a HVG.

Bővebben




A magyar egyetemisták és főiskolások több mint harmada kitelepülne

A magyar egyetemisták és főiskolások közel kétharmada eljátszik a pár hetes-hónapos külföldi munkavállalás gondolatával, hosszabb, többéves kitelepülést 37 százalékuk tervez – derül ki a magyar felsőoktatásban tanulók körében végzett legújabb kutatásból – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Nekimentek a magyar munkavállalóknak Ausztriában

Akárcsak az EU több országában, nyugati szomszédunknál is lefáradt és megrendült a  politikai centrum. Ez markánsan fogja befolyásolni Bécs hozzáállását az euróövezet további integrációjához és a Görögország további megsegítéséhez. A keleti tartományokban dolgozó magyar munkavállalók is megérezhetik a változásokat – írja a Privátbankár.

Bővebben




MSZ EDDSZ ismételt átfogó vizsgálat kérése

Cser Ágnes főhatóságoknak írott, ismételt átfogó ellenőrzést kérő levele.

Bővebben




Szociális Ágazati Sztrájkbizottság bírósághoz fordult elégséges szolgáltatás megállapítása céljából

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság a tárgyalások eredménytelenségére tekintettel a sztrájk idején biztosítandó még elégséges szolgáltatás megállapítása érdekében bírósághoz fordult. A bíróság elsőfokú végzésében „teljességgel alaptalannak és elfogadhatatlannak” találta a Magyar Kormány e tárgykörben adott elsődleges ajánlatát, és apróbb kiegészítéssel a sztrájkbizottsági javaslatot fogadta el. A döntés még nem jogerős.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector