Startlaphoz Csatlakozz!

ILO: éles kritika a kormány szakszervezet-ellenes politikájára

Élesen kritizálta a magyar kormány szakszervezet-ellenes politikáját az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) genfi konferenciáján mai felszólalásában Székely Tamás. A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke a mintegy 190 csatlakozott tagállam munkaadóit, munkavállalóit és kormányokat tömörítő szervezet éves tanácskozásán beszélt egyebek mellett a magyar munkavállalók egyre rosszabb helyzetéről, a hatalomnak az érdekvédelmi szervezeteket erősen megosztó politikájáról, valamint a drámaian romló munkavédelmi állapotokról.

Bővebben




A kormányra panaszkodnak a szakszervezetek

Élesen kritizálta a magyar kormány szakszervezet-ellenes politikáját az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) genfi konferenciáján mai felszólalásában Székely Tamás. A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke a mintegy 190 csatlakozott tagállam munkaadóit, munkavállalóit és kormányokat tömörítő szervezet éves tanácskozásán beszélt a magyar munkavállalók egyre rosszabb helyzetéről, a hatalomnak az érdekvédelmi szervezeteket megosztó politikájáról, valamint a munkavédelmi állapotokról – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Rezsire és ételre megy el a magyar nyugdíj fele

Rezsire és élelmiszerre költik a legtöbbet a magyar nyugdíjasok - derült ki az Allianz európai felméréséből. Szabó Linda, a biztosító kommunikációs vezetője azt mondta: arányában a norvég nyugdíjasok autóra költenek többet, mint az átlag európai, az osztrák nyugdíjasok pedig a szervezett üdülést kedvelik.

Bővebben




Erasmus hallgatók a munkaerőpiacon

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a cégek, vállalkozások szívesen alkalmaznak olyan fiatalokat, akik nemzetközi ösztöndíjprogramokban, illetve külföldi szakmai gyakorlaton vettek részt. Az Erasmus+ program hazai koordinálását végző Tempus Közalapítvány szerint azért, mert ez mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára számos előnnyel jár.

Bővebben




Ausztrália munkavállalói idegesek és kövérek

Az ausztrál munkavállalók körében „nagymértékben” jellemző a rossz idegállapot, a stressz és az elhízás, állapította meg egy nemrég készült tanulmány – írja a Figyelő a BBC nyomán..

Bővebben




Kötelező szakmai gyakorlat

Lassan vége a tanévnek, tanulók és hallgatók ezrei kezdi meg a jól megérdemelt nyári szünetet. Vannak azonban olyanok, akiknek nem csak a strandpart és a fesztiválok lesz a program, mivel kötelező szakmai gyakorlaton kell részt venniük. Lássuk hát milyen adó és társadalombiztosítási vonzata van egy ilyen szakmai gyakorlat keretein belül történő foglalkoztatásnak – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




Meg is érkeztek az első külföldről hazacsábított magyar fiatalok

Magyarország hazavárja a gazdasági válság idején külföldön munkát kereső fiatalokat; közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a székesfehérvári Macher kft. telephelyén - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium ma kiadott sajtóközleményében.  Az első magyarok pedig már vissza is jöttek a Gyere haza, fiatal-program kezdeményezésére – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A ferihegyi repülőtéren délben felfüggesztették a szabadtéri karbantartási munkát

 A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren a legmelegebb déli órákban felfüggesztették a tervezett szabadtéri futópálya-karbantartási munkálatokat, a repülőtéri betonon dolgozók számára pedig megkezdték a palackos víz osztását - közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója pénteken.

Bővebben




Nagyon sokba fáj a cégnek, ha indoklás nélkül küldi el a dolgozót

Nyugat-Európában nagyobb költségekkel járnak az elbocsátások, mint Kelet-Európában. Magyarországot azonban az indoklás nélküli – a magyar szabályok értelmében jogellenes – elbocsátással járó lehetséges maximális költségek tekintetében csak néhány nyugat-európai ország előzi meg, vagyis a régióban a magyar szabályozás védi leginkább a dolgozókat a jogellenes elbocsátással szemben – derül ki a Deloitte közleményéből, melyet a HVG ismertetett.
 

Bővebben




Dolgozni vágyó diákok tízezrei munkaerő-piacon

Jövő héttől hivatalosan is beköszönt a nyári szünidő, így nemsokára dolgozni vágyó diákok tízezrei lepik el a munkaerő-piacot. A fiatalok számos munka- és iskolaszövetkezet közül választhatnak, amelyek segítségével szervezett keretek között végezhetik munkájukat. Hiába azonban a szervezettség, visszaélések így is előfordulhatnak – írja a Népszava.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector