Scharle Ágota: a közmunkának nulla a hatása

A közmunkára költött kiadások folyamatosan nőnek, az megdöbbentő, hogy idén több mint 270 milliárdot költenek erre, ez több mint ötszöröse annak, amit a kétezres évek közepén fordítottak erre – ezt Scharle Ágota mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Bővebben




Önálló védőnői tagozat alakul

A szakmai kollégiumi rendszeren belül önálló védőnői tagozat jön létre, és a vállalkozásban dolgozó védőnők is mentesülhetnek az iparűzési adó megfizetése alól - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szombaton a Parlamentben.

Bővebben




Kiküldetésben külföldön

Évente több alkalommal is kiküldi a munkáltató munkavállalóját külföldre dolgozni egy ottani projekten. Van maximális éves időtartama ezeknek a kiküldetéseknek? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt az adozona.hu oldalán.

Bővebben




A munka és a magánélet integrációja

A mai világban már nem lehet munka és magánélet egyensúlyának fenntartásáról beszélni a szakértők szerint. Túl kell lépnünk ezen a fogalmon, helyette a kettő integrációját kell megoldanunk. De, hogy ez ne azt jelenti, hogy folyamatosan a munkán jár az agyunk, azért a főnöknek is tennie kell – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Indul a börtönőrök életpályamodellje

Júliusban elindul a büntetés-végrehajtásban az új életpályamodell - mondta a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára pénteken Szegeden.

Bővebben




Ingyenes személyes szakmai honlapot igényelhetnek a Semmelweis Egyetem munkatársai

Személyes szakmai honlapot igényelhetnek az egyetemi honlaprendszer keretében a Semmelweis Egyetem kutatói, oktatói és más munkatársai. Az egyetemi arculathoz illeszkedő honlaprendszer a nemzetközi online tudományos kommunikációban már jól bejáratott „Scholar” projektnevet kapta.

Bővebben