Startlaphoz Csatlakozz!

Minden hatodik dolgozó külföldi az osztrák munkaerőpiacon

A májusi foglalkoztatási adatok szerint még soha nem volt ennyire magas a külföldiek aránya az osztrák munkaerőpiacon. Ám a magyarok létszáma 4446 fővel bővült, de ez még nem új rekord, inkább a németeknek és a jugóknak kellene nekimenni, mint a magyaroknak. Lassan, de biztosan nő a román és ex-jugoszláv állampolgárok létszáma – írja a Privátbankár.

Bővebben




Mindenkit röghöz kötne a kormány, aki jobban akar élni

Három hónapra kizárnák a közfoglalkoztatásból azt a munkanélkülit, akinek a munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg, illetve maga mondott fel. A belügyminiszter által jegyzett javaslat az eddigiek mellett újabb jogcímet teremtene az amúgy is szerencsétlen helyzetbe került emberek szankcionálására. Eddig is ez volt a következménye például annak, ha valakit szabálysértési eljárásban elmarasztaltak, esetleg az álláskereső nem tartotta rendben a kertjét – írja a Népszabadság.

Bővebben




Czomba szerint rést ütöttek a pajzson

Mintegy ezren regisztráltak a Gyere haza fiatal program honlapján, ők komoly érdeklődőknek tekinthetők, közülük ötvenöten már felvették a kapcsolatot hazai munkáltatókkal - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bővebben




Ezer sebből vérzik a szakember-utánpótlás

A vállalkozások több mint fele utánpótlás-hiánnyal küzd, a megoldást a problémára a gyakornoki programok jelenthetnék, de sok cég nem is tud erről a lehetőségről, vagy nincs emberük, aki elvégezné a szükséges adminisztrációt – derült ki az MMOSZ felméréséből.

Bővebben




SZKT: a cégvezetés pártján a másik szakszervezet

Az SZKT-nál működő három érdekképviselet egyike a sztrájktól se riad vissza, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke közleményében azt írja: nem tud jogszerűtlenségről a bérmegállapodás kapcsán – írja a delmagyar.hu.

Bővebben




A megkérdezettek több mint fele szerint idén rosszabb a helyzet, mint öt éve

Egy közvélemény-kutatás szerint az osztrákok 53 százaléka véli úgy, hogy 2015-ben rosszabb Ausztriában élni, mint 2010-ben, és mindössze 5 százalékuk szerint érzékelhető javulás – derül ki a Der Standard című osztrák liberális lap hétfői számában közzétett felmérésből.

Bővebben




Százmilliárdos károkat okoz a munkahelyi stressz

A munkavállalók egészségének veszélyeztetésén túlmenően nem megfelelően kezelt munkahelyi stressz rontja vállalataink versenyképességét, mivel növeli a hiányzások számát, csökkenti a hatékonyságot és magas fluktuációt eredményez. Most díjazták azokat a cégeket, akik tesznek ez ellen – írja az fn.hir24.hu.
 

Bővebben




Versenytilalmi megállapodás: elállhat a munkáltató?

A munkáltató – bizonyos korlátok között – akkor is elállhat a versenytilalmi megállapodástól egyoldalú nyilatkozattal, ha az elállás jogát a felek a megállapodásban nem kötötték ki kifejezetten, áll a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság egyik közelmúltban hozott ítéletében. A verdikt egyben azt is jelenthet, hogy a bíróságok egyre inkább figyelembe veszik, hogy a versenytilalmi megállapodás elsősorban a munkáltató jogos gazdasági érdekei védelme érdekében jön létre, magyarázza a KCG Partners Ügyvédi Társulás.

Bővebben




A nyugdíjasokon és a közalkalmazottakon csattanhat az ostor

Görögországnak választania kell: vagy folytatja a dagadtra hizlalt közszféra és az ehhez hasonló nyugdíjrendszer fenntartását vagy távozik az eurózónából - vélik szakértők. A hét végi tárgyalások a hitelezők és az athéni kormány között teljes kudarccal végződtek.

Bővebben




Lázár János: Húsz évig még biztosan nem érjük utol a nyugati béreket

 Húsz évig még biztosan nem érjük utol a nyugati béreket, riasztó állapotban van a magyar állam, és a kormány reformtörekvéseit a saját minisztériumai lehetetlenítik el. Egyebek mellett ezeket mondta Lázár János egy pénteki építészfórumon, Székesfehérváron. Az RTL Klub Híradó tette közzé a helyszínen készült hangfelvételt.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector