Startlaphoz Csatlakozz!

Indul az állami nyári diákmunkaprogram

16-25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget – tudta meg az fn.hir24.hu.

Bővebben




A korrupció és a fegyelmezetlenség ellen

 Eszköz a korrupció és a fegyelmezetlenség ellen – ezzel indokolja a Belügyminisztérium, miért nem lehet a rendőröknél, börtönőröknél és katasztrófavédőknél mobiltelefon a szolgálati idő alatt. Július elsejétől még szigorúbb intézkedések jönnek, a rendőröknél tízezer forintnál több készpénz vagy bankkártya sem lehet, sőt kamerákkal is figyelhetik őket. A szakszervezetek szerint ez túlzás – írja az Origo.

Bővebben




A kötelező szakmai gyakorlat munkajogi szabályai

A közép- és felsőfokú tanulmányokat folytató diákok képesítésének megszerzéséhez az oktatási intézmények kötelező szakmai gyakorlat letöltését írhatják elő a nyári szünidő alatt.  Írásunkban áttekintjük, milyen munkajogi szabályokat kell figyelembe venniük azoknak a gazdálkodó szervezeteknek, akik külső gyakorlóhelyként tanulókat, hallgatókat fogadnak nyári szakmai gyakorlatra – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




Az emberek 70 százaléka nem tesz félre a nyugdíjra

A 15 országban megkérdezettek 70 százaléka az államtól és a munkaadója befizetéséből várja a nyugdíját és csak 30 százalék kalkulál saját megtakarításával, ez az arány igaz Magyarországra is - mondta Horváth Gyula, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben




Magyarország az EU negyedik-ötödik legszegényebb országa

 Magyarország egy főre jutó GDP-je (holtversenyben) az ötödik legalacsonyabb az Európai Unióban - derül ki az Eurostat tegnapi jelentéséből. A személyes fogyasztásban pedig ennél is hátrébb vagyunk, hiszen csak három ország van mögöttünk. Rövid távon legfeljebb a görögöket előzhetjük meg, de ezzel sem biztos, hogy előreléphetünk.

Bővebben




Nem listáznák a közmunkásokat

Jobbágysorba taszított közmunkásokról, feudális földesurakat kiszolgáló polgármesterekről beszél a demokratikus ellenzék, amely próbálja elérni, hogy jelenlegi formájában ne fogadják el a képviselők a közfoglalkoztatási és az önkormányzati törvény legújabb módosításait. A parlamentben azonban ma megtartják mindkét javaslat általános vitáját – írja a Népszava.

Bővebben




Államtudományokat csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen lehetne tanítani

Folyamatosak az egyeztetések a felsőoktatásért felelős szakállamtitkár és az érintett egyetemek közt arról a törvényjavaslatról, amely szerint a jövőben államtudományokat csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) lehetne tanítani. Igen ám, de senki nem tudja, mit is fed az államtudomány fogalma, és így milyen képzések kerülhetnének el a jelenlegi jogi karoktól. Az is lehet, hogy ezt a végén az NKE rektora dönthetné el – írja a Népszabadság.

Bővebben




A távolléti díj és annak növekményei

Sok bérszámfejtő „rémálma” a távolléti díj növekményeinek megállapítása: ha a munkavállaló részére vasárnapi pótlékot, műszakpótlékot, éjszakai bérpótlékot, készenléti pótlékot vagy ügyeleti pótlékot állapítanak meg, akkor a távolléti díjat ezekkel növelni kell. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központjának írása ehhez nyújt segítséget – olvasható az ado.hu-n.

Bővebben




Munkában is segíthet a mobilnet

Az okostelefont és a mobil internetet sokan a fiatalok játékszerének tartják, pedig a számtalan szolgáltatás és alkalmazás révén ma már jóval több lehetőséget tartogatnak annál, mint hogy napjában többször frissítsük a közösségi státusunkat – írja a Metropol.

Bővebben




Hogyan küldheti külföldre egy cég a dolgozóit?

A Profession.hu utánajárt, milyen külföldi munkavállalási lehetőségeket nyújtanak a vállalatok és melyek az elvárások.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector