Startlaphoz Csatlakozz!

Túlórás távollétek

A munkaviszony tartalma szempontjából döntő jelentősége van a munkavégzési kötelezettség időbeli meghatározásának, azaz a munkaidőnek. A munkajog számos törvényi korlátot állít arra, hogy a munkavállaló mikor és mennyit köteles dolgozni. A jogszabályi keretek között azonban – főszabály szerint – a munkáltató jogosultsága marad, hogy eldöntse, mikor kötelezi munkavégzésre a munkavállalót. Ezt a jogát a kollektív szerződés vagy a munkaszerződés korlátozhatja, de ilyen megkötések hiányában a munkáltató egyoldalúan jogosult dönteni, hogy a munkavállalónak mikor és mennyi munkát kell végeznie [lásd a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) 97. § (1) bekezdés] – írja a munkajog.hu.

Bővebben




NAV-os- TB-s tennivalók külföldi munkavállaláskor

Ha már talált külföldi munkát, megszervezte az utazását és a tartózkodását is, még hátra van egy komoly feladat: el kell varrni a NAV-os és TB-s szálakat is, azaz eleget kell tenni az előírt bejelentési kötelezettségeknek. Ez pedig nem egyszerű, mutatjuk, mi a teendő – írja a HVG.

Bővebben




PDSZ: a tanév rendjének átalakítását össze kell kötni a tananyagmennyiség csökkentésével

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a tanév rendjének átstrukturálása indokolt felvetés, de szigorúan össze kell kötni a tananyag mennyiségének, így a tanítási napok számának csökkentésével.

Bővebben




Zombor: jövőre 13 milliárd forint jut az egészségügyi szakdolgozók béremelésére

Jövőre csaknem 13 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyi szakdolgozók béremelésére - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Balatonfüreden, az egészségügyi szakdolgozók 46. országos kongresszusán.

Bővebben




A mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatottaknak is jár a szochó kedvezmény

A magyar közlöny 77.számában megjelent 2015.évi LXI. törvény bővítette a szociális hozzájárulási adóból igénybe vehető kedvezmények körét, így a mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatottak után is érvényesíthető lesz az adóelőny 2015. július 1-től – figyelmeztet a Saldo adószakértő.

Bővebben




Diákmunkát csak munkaszerződéssel

Mindegy, hogy nyári vagy évközi diákmunkáról beszélünk, alkalmi vagy hosszabb időre szól a megállapodás, teljes vagy részmunkaidős: mindenképp kössünk munkaszerződést! Csak így biztosított, hogy a munka elnyeri méltó jutalmát: vagyis a munkavállaló diák megkapja a fizetségét az elvégzett munkája után – olvasható a ma.hu-n.

Bővebben




Csodás gyógyulás vagy a szigorúbb szabályok: hová tűnnek a rokkantak?

Jelenleg az Európai Unió bérköltség-támogatást nyújt azoknak a munkáltatóknak, akik gazdaságilag aktív, megváltozott munkaképességű személyeket alkalmaznak, így az évekkel ezelőtti 12 százalékos foglalkoztatottságról 18-ra emelkedett az arány. Az elmúlt 10 évben jelentősen visszaesett az új rokkantak száma - egyre szigorúbbak a szabályok – írja a Privátbankár.

Bővebben




Létezik-e rugalmas munkarend?

A rugalmas munkarend népszerű munkaidő-szervezési módszer a gyakorlatban, noha a Munka Törvénykönyve nem is ismeri ezt a fogalmat. Ez azt jelenti, hogy nem is létezik? Hogyan használható szabályosan? – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




IVSZ: a 15 évesek 60 százaléka digitálisan írástudatlan Magyarországon

Digitálisan írástudatlan a 15 éves diákok 60 százaléka, és komoly hiányosságok vannak az oktatási rendszerben és a digitális eszközhasználatban is Magyarországon annak ellenére, hogy néhány éven belül minden munkahely digitális munkahely lesz - hívta fel a figyelmet az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

Bővebben




Kizárólagos államtudományi képzés az NKE-n

Szokatlanul kemény hangú állásfoglalást adott ki a Magyar Tudományos Akadémia gazdaság- és jogtudományok osztálya azzal a törvényjavaslattal kapcsolatban, amely a fogalmilag meghatározatlan államtudományi képzést (ide tartozhat például a statisztika, a szervezetszociológia vagy az alkotmányjog) monopolizálná a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) – írja a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector