Startlaphoz Csatlakozz!

Szűkítené a közmunkából kizárhatók körét a kabinet

 Életszerűbbé tenné a közfoglalkoztatásról szóló törvény parlament előtt lévő módosító javaslatát Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért és szakképzésért felelős államtitkára két másik fideszes képviselővel közösen tegnap beterjesztett előterjesztésében – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




Emberfeletti küzdelem folyik a kórházak falain belül

Mindenki tudja ebben az országban, hogy mi történik az egészségügyben, csak homokba dugjuk a fejünket – írta néhány hete egy publicista. Nem volt igaza. Csak azok tudják igazán, hogy milyen emberfeletti küzdelem folyik a kórházak falain belül azért, hogy megfelelő ellátást kapjanak a betegek, akik ott töltik dolgozóként az életüket. Ehhez nem elég néha betegnek lenni. Mi csak egy napot töltöttünk Kovácsné Tóth Hajnalka nővérrel, de életünk végéig mélyen tisztelni fogjuk az ápolókat – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




PSZ: Százmilliárd forint hiányzik a KLIK biztonságos működéshez

17 milliárd forinttal emelték a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ költségvetését, de így is legkevesebb százmilliárd hiányzik a biztonságos működéshez – mondta Magyarország élőben című műsorban a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné a műsorban beszélt arról is, hogy a kormányzat szerinte meg fogja szüntetni azokat a gimnáziumokat, amelyek szakiskolákkal együtt működnek, s július elsejétől a nemzetgazdasági tárca felügyelete alá kerülnek.

Bővebben




A munkát keresők nem ide jönnek, hanem innen mennek el

Egyszerűen nincs annyi, nem magyar anyanyelvű bevándorló Magyarországon - illetve olyan nehéz őket elérni -, hogy bármiféle, statisztikailag megalapozott, határozott kijelentést lehessen tenni például arról, elveszik-e bárkinek a munkáját. Az viszont biztos, hogy amennyiben munkavállalási célú migrációról beszélünk, az jelenleg Magyarországról kifelé irányuló folyamatot jelent, vagyis a munkát keresők nem ide jönnek, hanem innen mennek el.

Bővebben




Így lesznek még gazdagabbak a gazdagok

A vagyoni egyenlőtlenség kérdését sokáig a jövedelmek felől vizsgálták. Pedig a munkavégzés nélküli vagyongyarapítás sokkal nagyobb hatású jelenség – véli Thomas Piketty.

Bővebben




Nyugdíj 40 év után

 Már 40 év munka után nyugdíjba vonulhat egy nő, és szabad óráit unokájával töltheti, ha akarja. A kormány szándékai szerint ez is a családtámogatási intézkedések része. A feltételek szigorúak, eddig 140 ezer nagymama élt ezzel a lehetőséggel. A nyári elhelyezés égető probléma: 1,2 millió gyereknek van szüksége valamilyen felügyeletre nyáron. A táborok drágák, az állami ellátásba kevés tanuló tud bekerülni.

Bővebben




Véget ért az országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow

A jogszerű foglalkoztatás, a biztonságos és egészséget megőrző munkahelyek fontosságára hívta fel a figyelmet a most zárult országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow, „mert a jó munkahely mindenki számára fontos” – jelentette ki Ambrus Ilona, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdálkodásért felelős helyettes államtitkára pénteken, Budapesten.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector