Szűkítené a közmunkából kizárhatók körét a kabinet

 Életszerűbbé tenné a közfoglalkoztatásról szóló törvény parlament előtt lévő módosító javaslatát Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért és szakképzésért felelős államtitkára két másik fideszes képviselővel közösen tegnap beterjesztett előterjesztésében – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




Emberfeletti küzdelem folyik a kórházak falain belül

Mindenki tudja ebben az országban, hogy mi történik az egészségügyben, csak homokba dugjuk a fejünket – írta néhány hete egy publicista. Nem volt igaza. Csak azok tudják igazán, hogy milyen emberfeletti küzdelem folyik a kórházak falain belül azért, hogy megfelelő ellátást kapjanak a betegek, akik ott töltik dolgozóként az életüket. Ehhez nem elég néha betegnek lenni. Mi csak egy napot töltöttünk Kovácsné Tóth Hajnalka nővérrel, de életünk végéig mélyen tisztelni fogjuk az ápolókat – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




PSZ: Százmilliárd forint hiányzik a KLIK biztonságos működéshez

17 milliárd forinttal emelték a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ költségvetését, de így is legkevesebb százmilliárd hiányzik a biztonságos működéshez – mondta Magyarország élőben című műsorban a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné a műsorban beszélt arról is, hogy a kormányzat szerinte meg fogja szüntetni azokat a gimnáziumokat, amelyek szakiskolákkal együtt működnek, s július elsejétől a nemzetgazdasági tárca felügyelete alá kerülnek.

Bővebben




A munkát keresők nem ide jönnek, hanem innen mennek el

Egyszerűen nincs annyi, nem magyar anyanyelvű bevándorló Magyarországon - illetve olyan nehéz őket elérni -, hogy bármiféle, statisztikailag megalapozott, határozott kijelentést lehessen tenni például arról, elveszik-e bárkinek a munkáját. Az viszont biztos, hogy amennyiben munkavállalási célú migrációról beszélünk, az jelenleg Magyarországról kifelé irányuló folyamatot jelent, vagyis a munkát keresők nem ide jönnek, hanem innen mennek el.

Bővebben




Így lesznek még gazdagabbak a gazdagok

A vagyoni egyenlőtlenség kérdését sokáig a jövedelmek felől vizsgálták. Pedig a munkavégzés nélküli vagyongyarapítás sokkal nagyobb hatású jelenség – véli Thomas Piketty.

Bővebben




Nyugdíj 40 év után

 Már 40 év munka után nyugdíjba vonulhat egy nő, és szabad óráit unokájával töltheti, ha akarja. A kormány szándékai szerint ez is a családtámogatási intézkedések része. A feltételek szigorúak, eddig 140 ezer nagymama élt ezzel a lehetőséggel. A nyári elhelyezés égető probléma: 1,2 millió gyereknek van szüksége valamilyen felügyeletre nyáron. A táborok drágák, az állami ellátásba kevés tanuló tud bekerülni.

Bővebben




Véget ért az országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow

A jogszerű foglalkoztatás, a biztonságos és egészséget megőrző munkahelyek fontosságára hívta fel a figyelmet a most zárult országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow, „mert a jó munkahely mindenki számára fontos” – jelentette ki Ambrus Ilona, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdálkodásért felelős helyettes államtitkára pénteken, Budapesten.

Bővebben