Startlaphoz Csatlakozz!

A legnépszerűbb műszaki képzésekről kikerülő friss diplomások esélyei

Milyen esélyekkel indulnak a különböző szakokon végzett pályakezdők, mennyit keresnek, és mit is tanulnak pontosan? A felvi.hu-n hasznos infókat gyűjtöttek össze felvételi és diplomázás előtt állóknak. Az eduline.hu cikkében a legnépszerűbb műszaki képzésekről kikerülő friss diplomások esélyeiről olvashattok.

Bővebben




Palkovics: még az idén szabályozhatják az oktatói minősítési rendszert

Még az idei évi jogalkotási tervben szerepel az oktatói minősítési rendszer kialakításának szabályozása és a felsőoktatási államtitkárság dolgozik az oktatói bérek rendezésének előkészítésén is - közölte Palkovics László felsőoktatási államtitkár pénteken.

Bővebben




A szlovák és a magyar területeken is magas a munkanélküliség

A Kopint Konjunktúra Kutatási Alapítvány és a Kempelen Intézet 2015.06.18.-án tartotta a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 keretében finanszírozott projektzáró konferenciáját. A konferencián  a Szlovák-magyar határmenti migráció/Slovenski-mad’arská pohraničná migrácia (HUSK 1101/1.2.1/0171) kutatási projekt főbb eredményeit ismertették az intézmények kutatói, és szakértői előadások segítették a kutatás eredményeinek az értelmezését.

Bővebben




Minimálbér: plusz tízezer?

A kor­mány 5775 fo­rint­tal, a szak­szer­ve­ze­tek majd­nem tíz­ezer­rel emel­nék a jövő évi mi­ni­mál­bért. A mun­ka­adók húz­zák a szá­ju­kat. A dön­tés nem csak a mun­ka­vál­la­lók­nak hozna több pénzt, hanem pél­dául a gyer­mek­gon­do­zási díj is emel­ked­hetne – írja a ripost.hu.
 

Bővebben




Kövér László: a szakmunka visszanyeri rangját

A kétkezi munka megbecsüléséről beszélt, és a szakmunkát méltatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Parlamentben, ahol a szakma kiváló tanulója verseny és az országos szakmai tanulmányi verseny idei helyezettjeit, felkészítő tanárait és családtagjait köszöntötték.

Bővebben




Milliomos orvosok három állásban

Egy-másfél millió forintot visznek haza a magánklinikákon dolgozó orvosok. Ehhez a fizetéshez többen úgy jutnak hozzá, hogy legalább három intézményben, és külföldön is dolgoznak. A magánkórházak ápolónői nettó 150-160 ezret keresnek, ami kb. 30 százalékkal magasabb az állami ellátásban dolgozók fizetésénél. A lakosság fele vett igénybe magán-egészségügyi szolgáltatást 1 éven belül, de országos lefedettséggel sztenderd magas színvonalon jelenleg senki nem tud szolgáltatni.

Bővebben




Mindenki vesztett

Mértékadó forrásból (a KSH-tól) értesülhettünk arról, hogy a február–áprilisi időszakban 2400 fővel csökkent a kiskereskedelemben foglalkoztatottak száma: 1800 nem teljes és 600 teljes munkaidőben foglalkoztatott bolti dolgozó veszítette el az állását röpke két hónap alatt. Statisztikai mérés hiányában nem tudjuk, hogy az öt alkalmazottnál kevesebbel működő kereskedelmi vállalkozásoknál milyen mértékű volt az elbocsátás, de joggal vélelmezhető, hogy további százak – esetleg ezrek – kerültek az utcára a 200 négyzetméter alatti üzletekből, miután éjszaka és vasárnap ott is tilos a munkaviszony keretében történő foglalkoztatás olvasható Dávid Ferenc véleménye a Népszabadságban.

Bővebben




Munkaerő-vadászat a Balatonnál

 A jó szakemberek, a fiatalok már külföldön, aki maradt, az meg inkább beáll közmunkásnak, mert fél pénz ugyan, de sokkal kevesebb munka – ez a véleménye a munkaerőt kereső balatoni vendéglátók zömének. Igaz, olyannal is beszéltünk, aki azt állította: nála naponta jelentkeznek, sorban állnak a felszolgáló-jelöltek – írja a sonline.hu.

Bővebben




Pontosították Lázár János szavait

 A minimálbérről nem a kormány dönt, annak összegéről a munkáltatók és munkavállalók érdekegyeztető fórumán születik majd döntés várhatóan az év utolsó hónapjaiban – tette helyre Lázár János szavait a Miniszterelnökség.

Bővebben




Több a dolgozókat érő jogsértés

 
Több a szabálytalanul foglalkoztatott munkavállaló - derül ki az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentéséből, amely az idei első negyedév munkaügyi ellenőrzéseinek tapasztalatairól szól. A jogsértő munkáltatók aránya azonban nem nőtt – írja a munkajog.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector