Térképre tette a kormány a durva társadalmiés gazdasági különbségeket

Már a kormánynak is feltűnt, hogy hatalmas szakadék van gazdasági és társadalmi értelemben is az ország egyes részei közt, ezért készül egy előterjesztés, hogy ennek megfelelően tervezzék a közszolgáltatásokat. Íme négy térkép a különbségekről. Csak célzott fejlesztésekkel, a közszolgáltatások megerősítésével lehet segíteni az ország leszakadó területein – erre az elsőre természetesnek tűnő megállapításra jutott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) abban az előterjesztésben, amely a Differenciált közszolgáltatás-szervezés bevezetéséről címet viseli, és amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra a kormány honlapján (ha valakinek véleménye van róla, június 29-ig megírhatja az Emminek) – írja a vs.hu.

Bővebben




Munkahelyek százait veszélyezteti a piac leosztása

Munkahelyek százai kerülhetnek veszélybe novembertől, miután a trafikok egyetlen központi ellátótól kapják a dohánytermékeket. A koncessziót egy kormányközeli cég nyerte, a várható milliárdos profitért cserébe legfeljebb hatszázmillió forintos díjat fizetnek. Közben sok trafikos veszteséges, mert a feketepiaccal nem tud versenyezni – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




Már a terhesség alatt érdemes felkészülni a visszatérésre

Nóra kisgyermekes nő. Most tér vissza a munkaerőpiacra. Ehhez rengeteg döntést kell meghoznia, s ezek a további életét is meghatározzák. Ez afféle túlélőtúra, amelyet egy társasjátékkal modellezett a Jól-lét Alapítvány és a Nóra Hálózat a pénteken rendezett Norvégminta Fesztiválon – írja a Népszabadság.

Bővebben




Tényleg fillérekért dolgozunk Magyarországon?

 Érdekes ábrát tett közzé a Twitteren a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) az egyes országok minimálbéréről vásárlóerő paritáson amerikai dollárban. A rossz hír, hogya vizsgált 27 országból csak három helyen keresnek kevesebbet, mint Magyarországon, úgy tűnik, hogy számunkra a lengyel bérek is az álomkategóriába tartoznak – írja a Portfolio.

Bővebben




A kormányfő nem adna segélyt a közmunkásoknak

Az Európai Bizottság által készített országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlások közül két olyan van, amelyet Magyarország nem tud elfogadni, az egyik a közmunkaprogrammal, a másik a javasolt költségvetési kiigazítással kapcsolatos - közölte pénteken Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját követő nemzetközi sajtótájékoztatón. A miniszterelnök közölte, hogy az Európai Tanács általánosságban véve elfogadhatónak nyilvánította a javaslatokat, ez viszont magyarul azt jelenti, hogy részleteiben nem - írja a Népszava.

Bővebben




Nagyban változik az életünk szerdától

 Milliós állami támogatások, nagyobb fizetés több százezer ember számára, még több adókedvezmény, dráguló gyógyszerek és szigorodó szabálysértési törvény - mindez július elsejétől vár ránk.

Bővebben