Béremelést követelt több ezer ápoló a Parlament előtt

 Béremelést követelt több ezer egészségügyi dolgozó a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
(MESZK) által szervezett demonstráción, szerda délután a fővárosi Kossuth téren.

Bővebben




Nagy Bandó: személyesen tapasztalom az egészségügyben uralkodó állapotokat

Nagy Bandó András is felszólalt a Független Egészségügyi Szakszervezet ma délután kezdődő demonstrációján. A szakszervezet az egészségügyi dolgozókért és a biztonságos ellátásért tüntet a József nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt.

Bővebben




Ultimátum: tömegek hagyhatják el az egészségügyet

Szeptember 30-áig helyezik letétbe felmondólevelüket a kamaránál - jelentették be az egészségügyi dolgozók Kossuth téri demonstrációján. Ezrek csatlakozhatnak a felhíváshoz – írja a hir24.hu.

Bővebben




A fél Nagykörutat lefoglalták a tüntető egészségügyisek

Szerdán délután ismét felvonultak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjai. A körülbelül 1-2 ezer tüntető egészségügyi dolgozó a belvárosi Jászai Mari térről indulva a Szent István körúton a Parlamenthez vonult. Az egészségügyi béremelésért tüntetők a Parlament előtt vérszínű folyadékkal töltött kémcsöveket helyeztek el egy szív alakú tartón, „vérüket adva az egészségügyért”, illetve aláírták egy nagy poszterre írt követeléseiket.

Bővebben




A vasutasok a köztisztviselők mellett

Totális összefogásra, legalább kék szalag kitűzésére szólítják fel a vasutasok a hazai szakszervezeteket a közszolgálati dolgozók és az egészségügyiek mára meghirdetett akciója alkalmából – írja az IHO.

Bővebben




Megjelent a kormányrendelet, az egészségügyi szakképzésről, a fiatal orvosok támogatásáról

 Megjelent az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről szóló kormányrendelet, amelynek része a rezidensek és a fiatal szakorvosok támogatási programja is.

Bővebben




Nagyvizit és virrasztás: három tüntetés a belvárosban

 Több tüntetést tartanak ma Budapest belvárosában a szétforgácsolódott egészségügyi érdekképviseletek. Lesz vonulás, virrasztás, és persze dörgedelmes beszédek is – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Elégedetten nézik a káoszt a magyar egészségügyben

Igen színesnek ígérkezik a mai Semmelweis Nap. Az egészségügyi szervezetek között lesz, amelyik már győzelmet ünnepel, lesz, amely még fokozni készül az ágazatmentő pressziót, és akad olyan, amelyik elégedetten hátradőlve szemléli az összekuszált frontvonalakat – írja a Népszabadság.

Bővebben




Nyaralásról nem is álmodnak a bölcsődei dolgozók

 38 év után 91 766 forint, 10 év után 85 ezer forint; diplomával, 13 év után 97 600 forint. Ezek az összegek bölcsődei kisgyermeknevelők havi bérét jelentik, a Facebookra feltöltött szelfik tanúsága szerint. Az utóbbi években voltak demonstrációk, a legutóbbi május 29-én, ígéretek pedig évek óta vannak a szociális szférában dolgozók béremelésére, ahová jelenleg a bölcsődei dolgozók is tartoznak. A legutóbbi, sokat emlegetett dátum július 1-e volt. Megnézzük eddig mi történt, és mi várható a közeljövőben.

Bővebben




Gaskó István a viták ellenére újra indul

Semmi alapja nincs a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) korábbi gazdálkodásával kapcsolatos kritikáknak, amelyek célja a karaktergyilkosság az érdekképviselet jövő csütörtökre tervezett tisztújítása előtt. Erről beszélt a Magyar Nemzetnek Gaskó István, a VDSZSZ Szolidaritás volt elnöke azután, hogy kiderült: az ügyészséghez fordult az ideiglenesen elnöki jogköröket gyakorló Bárány Balázs alelnök a szervezet korábbi gazdálkodása miatt.

Bővebben