Startlaphoz Csatlakozz!

A KSH visszautasította a MASzSz véleményét a létminimum-mutató megszüntetéséről

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) visszautasította a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASzSz) múlt heti állítását, amely szerint politikai okok álltak a létminimum számítás megszüntetése mögött.

Bővebben




Lázár János 50 százalékkal emelné a legalacsonyabb jövedelmű közszolgálati dolgozók bérét

A legalacsonyabb jövedelmű közszolgálati dolgozók bérének 50 százalékos emelésére tett javaslatot csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János.

Bővebben




Még nem ért véget a szakszervezeti háború

   Az ügyészséghez fordult a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás, mert úgy vélik, a pénzük egy része jogellenes került a Ligához. A beadványt nagyrészt – hatáskör hiányában – elutasították. De arra még várni kell, hogy kiderüljön, kinek van igaza, mert a vasutasok további lépéseket fontolgatnak – írja a Népszabadság.

Bővebben




A menekültekre mutogatnak, pedig ők veszik el százezrek munkáját

„Milliószám küldöm kamionokkal a dinnyém Olaszországba, tíz munkásom van, nettó százezret fizetek nekik, így jövök ki vastag nullszaldóra. Ha a konkurenseim közmunkásokkal dolgoztatnak, én csődbe megyek” – kesereg egy békési dinnyetermelő a Vasárnapi Hírekben.

Bővebben




Meghirdette a családbarát vállalat díjat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Idén is meghirdette Családbarát vállalat elnevezésű díját a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A civil szervezet képviselői csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójukon arról beszéltek, mára bebizonyosodott, hogy sikeresebbek azok a cégek, ahol elégedettek a dolgozók, így „mérhető, forintosítható” is a családbarát szemlélet.

Bővebben




A Szegény Kórház egy hete

Az Őszintén az Egészségügyről Akciócsoport Szegény Kórházat állított fel a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) előtt, az akció Kossuth téri demonstrációval zárul. A cél a döntéshozók felrázása. A Magyar Narancs munkatársa Kiss Lászlóval, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnökével, a Szegény Kórház egyik szervezőjével beszélgetett.

Bővebben




Az OECD tagállamai lakosságának 18 százaléka bevándorló

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamai lakosságának 18 százaléka bevándorló vagy rendelkezik legalább egy bevándorló szülővel. Ez az arány Magyarországon a harmadik legkisebb Dél-Korea és Japán után - derül ki a párizsi székhelyű szervezet A bevándorlók integrációjának mutatói: letelepedés 2015 című, csütörtökön nyilvánosságra hozott kiadványából, amelyet az Európai Bizottsággal szoros együttműködésben készített.

Bővebben




A kismamák jogai a munkahelyen

 Egy jó munkahely támogatja munkavállalóit abban, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka és a magánélet között, hogy ne kelljen választaniuk, mi fontosabb számukra: a gyermek- vagy a munkavállalás. Ma már hazánkban is erősödik a tendencia, hogy a nők csak egy-másfél évet maradnak távol a munkától gyermekvállalás esetén. A kismamákat a jogszabályok is támogatják a munka világába történő visszatérésben – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Minősítik az egyetemi oktatókat is

A felsőoktatásban dolgozó oktatókat is minősíteni fogják az államtitkárság tervei szerint – közölte szerdán Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár. A törvény szerint ötévente mindenképpen felül kell vizsgálni mindenki teljesítményét. Amennyiben valaki nem felel meg a kritériumoknak, az egyetemeknek, főiskoláknak lehetőségük van megszüntetni a munkaviszonyát – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete: elfogadhatatlan a kormány ajánlata

A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete (SZTDSZ) csalódottsággal vette tudomásul, hogy az ágazat munkavállalóinak válságos anyagi helyzetén a Kormány egy átmeneti kiegészítő pótlék bevezetésével kíván úrrá lenni. Hangsúlyoznunk kell, hogy erről szervezetünk nem folytatott tárgyalásokat, nem bírja egyetértésünket és több okból is elfogadhatatlannak tartjuk azt.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector