Ahol nem elégednek meg a közmunkával

A gilvánfai Kalányos István és sorstársai élete azt bizonyítja, a roma falu lakói nem nyugszanak bele az állástalanságba és a közmunkába. Akad, aki Baranyából Kőszegig utazik a nettó 90 ezer forintos fizetésért – írja a Népszabadság.

Bővebben




Rétvári szerint az ápolási díjra jogosultak közel fele emelt vagy kiemelt díjat kap

A kormány eddigi intézkedései biztosították, hogy az ápolási díjra jogosultak közel fele ne az alapösszegű díjra, hanem emelt vagy kiemelt összegű ápolási juttatásra legyen jogosult - válaszolta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a független Varju László írásbeli kérdésére.

Bővebben




Maximalizálták a Magyarországon foglalkoztatható nem uniós állampolgárok számát

 Meghatározta a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli - Európai Unión kívüli - állampolgárok legmagasabb létszámát a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent rendeletében.

Bővebben




Olcsóbb lett a mezőgazdasági munkások foglalkoztatása

A mezőgazdaságban foglalkoztatott 25-55 év közötti munkavállalók után is jár júliustól az adókedvezmény – írja az mfor.hu.

Bővebben




Perelhetnének a dohányosok

Bolti eladó, telemarketinges, gyorséttermi alkalmazott – egyre másra futhatunk bele olyan álláshirdetésbe, melyben kifejezetten nemdohányzó munkatársat keresnek megüresedett pozíciókra. Lórodi László munkajogász szerint ez nem számít diszkriminációnak, noha a kikötés mára gyakorlatilag okafogyottá vált – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Forrong a szociális szakma

Első fokon gyakorlatilag mindenben igazat adott a szociális ágazat szakszervezeteinek a sztrájk idején elégséges szolgáltatások körét meghatározó bíróság. Ha második körben is nyernek, nem lesz akadálya egy őszi munkabeszüntetés megszervezésének – írja a Népszava.

Bővebben