Startlaphoz Csatlakozz!

Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Szakszervezetek: a létminimum-számítás fontos, hiánypótló információkat tartalmaz

A létminimum-számítás fontos, hiánypótló információkat tartalmaz, ezért a szakszervezetek nem értenek egyet a megszüntetésével, amíg meg nem születik a megállapodás az új létminimum-számítás módjáról - közölte az öt szakszervezeti konföderáció kedden.

Read more
Csaknem hatvan céget számolnak fel naponta

Több mint 14 500 cég ellen indult felszámolási eljárás tavaly június és idén május között, a munkanapokat számolva naponta csaknem 60 cég szűnt meg ilyen módon; az utóbbi hat évben ez volt a legalacsonyabb szám - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis kedden.

Read more
Az oktatóknak a jövőben munkaidejük 20 százalékát kutatásra kell fordítaniuk

Elfogadta az Országgyűlés 123 igen és 65 nem szavazattal a felsőoktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló javaslatot. A már korábban is bemutatott változások közül az egyik legfontosabb, hogy az egyetemeknek képzéseik egy részét idegen nyelven is meg kell hirdetniük. A sokat vitatott konzisztóriumok is létrejönnek, amelyek az intézmények stratégiai döntéseit készítik elő, valamint segítik és ellenőrzik a gazdálkodást. Az ötfős testület tagja a kancellár és a rektor, a további három személyt az emberi erőforrások minisztere delegálja, akiknek a megbízása öt évre szól, és munkájukért nem kapnak díjazást – írja a Napi Gazdaság.

Read more
Csökkentették az állami vezetők juttatásait

Csökkentette a parlament az állami vezetőknek járó juttatásokat hétfőn. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter erre vonatkozó javaslatát 126 igen, 35 nem szavazattal, 31 tartózkodás mellett fogadta el a Ház.

Read more
Jelentős az elmaradás az egészségügyre fordított közkiadásoknál a béreknél

Magyarországnak jelentős elmaradása van az egészségügyre fordított közkiadásoknál és az egészségügyi béreknél - mondta az egészségügyért felelős államtitkár az M1 hétfő esti műsorában.

Read more
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete befejezte a 2013-ban elnyert TÁMOP pályázatát

A „Kapacitásfejlesztés az FDSZ-nél” című pályázatunkkal 50.000.000 Ft támogatást nyertünk el, melyet a legjobb tudásunk szerint használtunk fel annak érdekében, hogy a pályázatban vállalt céljainkat elérjük, azaz a támogatási összeget hatékonyan tudjuk felhasználni a felsőoktatási érdekvédelmi tevékenység megerősítésére.

Read more
Legfittebb Munkahely Felmérés

Újra lehet nevezni az éves Legfittebb Munkahely Felmérésre. A program azzal a céllal indul, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi egészségfejlesztés fontosságára, és hogy díjazza a dolgozók egészségéért aktív szerepet vállaló hazai vállalatokat.

Read more
Közösségi portál munkahelyeknek

Az, hogy egy pozícióba a legmegfelelőbb ember kerüljön, nem csak a szakmai kvalitásokon múlik. Lehet, hogy bár szakmailag minden stimmel, a kiválasztott jelentkező és a cég között mégsem lesz meg az összhang. Amíg nem ismerik egymást, ezt nehéz megmondani – bár számos lehetőség van már arra, hogy mindenféle módon megismerjük a leendő kollégát, vagy jelentkezőként a vágyott munkahelyet – írja a piacesprofit.hu.

Read more
Megint csak bérkiegészítés az egészségügyben

Levélben kérnek magyarázatot az egészségügy szakmai és érdekvédelmi szervezetei az ágazati minisztériumtól, hogy miért csak a korábbi bérkiegészítéseik kiegészítését rögzítették rendeletben. A szakma változatlanul minden egészségügyi dolgozóra kiterjedő alapbér-emelést vár – írja a Népszava.

Read more
Nem tudni, ki lesz a munkáltatója több tízezer pedagógusnak

Ugyanolyan káosz jellemzi a szakképző iskolák fenntartóváltását, mint annak idején a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megalakulását. Se a tanárok, se a diákok, valójában senki sem tud semmit. Talán még az új fenntartó, a nemzetgazdasági tárca sem látja át a folyamatokat – írja a Népszabadság.

Read more

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector