A közszféra érdekképviseleteivel egyeztetett Varga Mihály

A béremelésről, az illetményrendszerekről, a kompenzációról, valamint a béren kívüli juttatásokról egyeztetett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) mai ülésén.

Bővebben




Halasi Zoltán lett a VDSzSz Szolidaritás elnöke

Halasi Zoltánt választotta meg a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szolidaritás elnökévé a szakszervezet 15. küldöttgyűlése csütörtökön.

Bővebben




A közszféra érdekképviseleteivel egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter

A béremelésről, az illetményrendszerekről, a kompenzációról, valamint a béren kívüli juttatásokról egyeztetett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) tagjaival a tanács csütörtöki ülésén - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a tanács.

Bővebben




Kötelezettségek a munkahelyen

 
A Munka Törvénykönyve (Mt.) meghatározza mind a munkáltatót mind pedig a munkavállalót terhelő alapvető kötelezettségeket. A felsorolás nem taxatív jellegű, a törvény általános magatartási szabályokat tartalmaz, a különböző élethelyzetekre, munkakörökre sajátos szabályokat nem ír elő, azok részletes szabályozásának lehetőségét a munkáltatóra bízza – írja az ado.hu.

Bővebben




Nem érzik a nyugdíjasok, hogy jól jártak

 Nyugdíjasszervezetek szerint a kormány tudatosan tervezte alul a jövő évi inflációt, hogy visszafogja az ehhez kötött nyugdíjemeléseket. Szakértők az utóbbi években az időseknek adott ajándékról beszélnek, amiből azonban még politikai hasznot sem tudott húzni a jobboldali koalíció – írja a Népszava.

Bővebben




Nő a mozgás a munkarőpiacon

Körülbelül 16 százalékkal emelkedett idén a második negyedévben az online álláshírdetések száma az elmúlt év hasonló időszakával összevetve – jelezte az Profession.hu állásközvetítő. Ezzel párhuzamosan a munkavállalók is egyre aktívabbak és nagyobb számban gondolkodnak a munkahely váltáson.

Bővebben




Amit a munkáltatói lakástámogatásról tudni kell

Nem célszerű összekeverni a munkáltatói kölcsönt a munkáltatói lakáscélú támogatással, mivel az előbbit vissza kell fizetnie a dolgozónak a munkáltató részére, a támogatás viszont vissza nem térítendő összeg, ha az előírt feltételeknek megfelel – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Danku Csaba: a jó tisztviselő hozzáértő, szakmája iránt elkötelezett és független

Az állam és a közigazgatás szempontjából a tisztviselőnek három elvárásnak kell megfelelnie: legyen hozzáértő, a szakmája iránt elkötelezett és független - mondta Danku Csaba, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) tartott diplomaosztón csütörtökön Budapesten.

Bővebben




Roadshow-val népszerűsítették a munkavállalói ismereteket

A LIGA Szakszervezetek „Munkavállalói ismeretek” című tananyagfejlesztését a tesztelési szakaszt követően roadshow-ra vitték. A fejlesztési folyamatot bemutató- és népszerűsítő öt bemutató májusban és júniusban került megrendezésre budapesti és vidéki helyszíneken.

Bővebben