Hol a legbőkezűbbek a nyugdíjasokkal?

A nyugdíjak összege alapján a legbőkezűbb a holland után a magyar – állapította meg a KSH elemzése. Ezt a képet – nem egyetlenként – árnyalja, hogy egy magyar nyugdíjas európai társaihoz képest mennyi ideig élvezheti ezt az ellátást. Nehéz nem látni, hogy megy a korhatár további emelésének, a nyugdíjak csökkentésének szükségességét sulykoló kommunikáció – írja az azenpenzem.hu.

Bővebben




Gyedről visszatérni szándékozó kismama elbocsátása

Elbocsátana a munkahelye egy étteremvezetőként szülni ment kismamát, arra hivatkozással, hogy a távozása utáni átszervezés révén egy kollégája kapta meg a feladatkörét. Az érintett munkáltató kérdéseiben arra kért választ, hogy ezt miként tudja megvalósítani. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértő válaszolt az adozona.hu oldalán.

Bővebben




Magas a Budapestről távozott, felsőfokú végzettségű külföldön élők aránya

Töretlenül veszít népszerűségéből a házasság, a gyermekvállalás halasztása azonban már nem tolódik tovább. Hosszabb a születéskor várható élettartam, de nemzetközi összehasonlításban csak Bulgáriát és Romániát sikerült lehagyni az EU-n belül, a daganatos halálozás pedig kiugróan magas a kontinens országaival összehasonlítva - hangzott el a KSH Demográfiai Portré 2015 című tanulmány legfontosabb megállapításainak ismertetésekor.

Bővebben




Munkahelyek uniós pénzből

Van igény az elmaradt régiókban a beruházásokra, már több mint kétezer pályázati kérelem érkezett – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Köpködött egy közmunkás, Ózd megint a kamerákkal jön

Leköpte a munkairányítót egy közmunkás Ózdon, és ez a jobbikos polgármester szerint azt bizonyítja, hogy szükség van a kamerás megfigyelésre. Lapunk írta meg először, hogy a helyi önkormányzat félmilliót áldoz a szükséges eszközök beszerzésére. Az adatvédelmi hatóság elnöke viszont vizsgálatot helyezett kilátásba, és a napokban határozatot is hozott, amely szerint felvétel csak kivételes esetben készülhet – írja a Népszabadság.

Bővebben