Startlaphoz Csatlakozz!

Rugalmasabb munkaidő, több szabadság, nemi egyenlőség

Magyar szemmel nézve szinte elképzelhetetlen, hogy a holland nők már három hónappal a gyermek születése után visszamennek dolgozni. Viszont a többségük részmunkaidős állásba tér vissza, továbbá rengeteg extra szabadság jár a gyermeket nevelő holland szülőknek. Arról nem is beszélve, hogy az állam jól felszerelt bölcsődékben biztosít helyet minden holland gyereknek. – Pontokba szedtük, és összehasonlítottuk a magyar és a holland gyermekvállalási, illetve gyereknevelési gyakorlatot.

Bővebben




Hasznos lenne a műszak közbeni szieszta

A Michigani Egyetem munkatársai kimutatták, hogy a szieszta vagy a hosszabb szünet segít a feszültség levezetésében, az impulzív viselkedés megelőzésében, továbbá a munkahelyi biztonság előmozdításában – írja az otvenentul.hu.

Bővebben




Megélhetésüket féltik a pécsi taxisok

Felháborodtak, megélhetésüket féltik a pécsi taxisok, mert szerintük a hamarosan életbe lépő, a korábbi rendszernél szigorúbb új előírások miatt többeknek fel kell majd hagyniuk a taxizással – tudta meg a bama.hu.

Bővebben




Inkább az aktív munkaerőpiacra kéne koncentrálunk a közmunka helyett

Hivatalosan is jóváhagyták az országspecifikus ajánlásokat az Európai Unió tagállamainak gazdasági, illetve pénzügyminiszterei kedden Brüsszelben tartott ülésükön, és ezzel lezárták a gazdaságpolitikák összehangolását szolgálni hivatott 2015-ös európai szemesztert.

Bővebben




Tartós munkaerőkölcsönzés

A munkaerő-kölcsönzés egyik alapvető jellemzője világszerte, hogy a munkavállaló csak egy bizonyos időtartamot dolgozhat ugyanannál a kölcsönvevőnél. Ez a korlát azt kívánja megakadályozni, hogy a munkáltatók a tartós foglalkoztatást is kölcsönzéssel váltsák ki. De mi oka lehet egyáltalán a kölcsönvevőknek évekig kölcsönözni egy munkavállalót? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Rovarevésre kényszerülhetnek a jövő nyugdíjasai

A jövőkutatók szerint 2050-re a társadalom nagyobbik része a megapoliszokban élő idősekből áll majd. És még magasabb lesz a nyugdíjkorhatár – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Vissza kell fizetniük az ösztöndíjat azoknak, akik nem szereztek diplomat

Vissza kell fizetniük az ösztöndíjat - erről kaptak levelet azok a hallgatók, akik nem szerezték meg időre a diplomát. Az Oktatási Hivatal szerint azonban a fizetés mellett létezhet más megoldás is.

Bővebben




Súlyos demográfiai problémával kell szembenéznünk

 A kormányzati intézkedések segítik a gyermekvállalást, a munka és a család összeegyeztetését, de a kedvező adatokból még nem lehet hosszú távú következtetéseket levonni – mondta Spéder Zsolt.

Bővebben




Három hónapja vár nyugdíjára egy miskolci férfi

Hónapok óta nem kapott nyugdíjat az a miskolci férfi, aki több mint 43 év munka után április elején ment nyugdíjba. A szükséges papírokat beadta a helyi kormányhivatalhoz, ahol azt mondták, hogy 22 nap az ügyintézés. Azóta 93 nap telt el, de azt mondja, se pénzt, se nyugdíjas igazolást nem kapott – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

Bővebben




Mennyi szabit lehet nyáron kivenni?

Számos kérdés felvetődik a nyári szabadságolásokkal összefüggésben. Ezek közé tartoznak például, hogy kivehetjük-e nyáron a szabadságot, részmunkaidő vagy több munkahely esetén miként jár a szabadság, valamint, hogy munkaidő-keretben lehet-e szabadságot akár szabadnapra kiadni. A HR Portál szakértőjének segítségével keressük a választ a kérdésekre.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector