Startlaphoz Csatlakozz!

A munkaügyi ellenőrzések tapasztalatai 2.

A munkavédelmi hatóság a 2015. I. negyedévben is végzett ellenőrző tevékenységet. A munkajog.hu korábbi cikkének második részében többek között a súlyos jogsértéseket, a beérkező közérdekű bejelentések vizsgálatának eredményeit, illetve a leggyakoribb munkabaleseteket és foglalkozási megbetegedéseket ismertetik.

Bővebben




Megússzák az online kasszát a taxisok és a fodrászok

Volt ilyen javaslat, de a miniszterelnök leverte – válaszolta arra a kérdésre Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy kiterjesztik-e a szolgáltatókra, például a fodrászokra, a kozmetikusokra és a taxisokra az online pénztárgépek rendszerét – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Munkavédelmi előírások a hőségben

Komoly bírságra számíthatnak a cégek, ha a hőség idején nem tartják be a munkavédelmi előírásokat. Legutóbb az ellenőrzött cégek negyedénél találtak szabálytalanságot a hatóságok. Összegyűjtöttük, mire kell ügyelnie a cégeknek – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Ezt tudja a magyar minimálbér

Vannak olyan országok, ahol napi 16 órát kellene dolgozni ahhoz, hogy a relatív szegénységből kitörjön valaki. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss tanulmánya szerint egy egyedülálló szülő két gyermekkel gyakran képtelen annyit dolgozni, hogy eltartsa belőle a családját.

Bővebben




Rokkantellátás: Kúria-döntés a visszamenőleg adható összegről

A megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációs vizsgálatainak elhúzódása miatt gyakori, hogy tb-szerveknek visszamenőleg kell megállapítania az ellátást. Ennek összege jogvitát gerjesztett, a Kúria döntött – írja az adozona.hu.

Bővebben




Dolgozhatunk munka mellett?

Bizony előfordulhat, hogy munkavállalóként a nyolcórás munkánk nem biztosít elegendő bevételt a család kiadásainak fedezésére, vagy éppen egy nagyszabású távlati terv megvalósításához lenne szükségünk plusz jövedelemre. No és vajon akkor mi a helyzet, ha a saját üzleti vállalkozásunk zseniális ötletét szeretnénk megvalósítani? Hatályos munkajogunk alapján van-e lehetőség arra, hogy munkaviszonyunk mellett más munkavégzésre irányuló tevékenységet végezzünk? Mire kell figyelnünk és melyek azok a korlátozások, amelyekhez igazodnunk kell? E kérdésekre keresi a választ az alábbi rövid összeállítás az ado.hu oldalán.

Bővebben




Miből segélyezzenek a falvak?

Máris káosz alakult ki a szociális segélyezés márciusi átalakítása miatt. Rengeteg település pályázott központi támogatásra, hogy legalább részben visszakapja a költségvetéstől a legszegényebbek lakhatási és adósságrendezési segélyeire kifizetett pénzeit, de mindössze 166 városnak és községnek ítélt meg a Belügyminisztérium (BM) összesen valamivel több, mint félmilliárd forintos rendkívüli szociális támogatást – írja a Népszava.

Bővebben




Buszok és sofőrök kellenek a BKV-nak

A metrókocsik jövőre kezdődő felújítása miatt 150 csuklós buszt kell beszerezni, és akár több száz új buszvezetőre is szüksége lehet a BKV-nak. A személyszállítás mellett a közúti áruszállításban is keresik a járművezetőket, a hiány enyhítésére szolgálhat a most induló kormányzati támogatási program – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Nem csitul a belviszály Gaskó körül

Tovább folyik az adok-kapok a VDSZSZ Szolidaritás elnöki posztját elveszített Gaskó István és a szakszervezet új vezetése között. Az új elnök, Halasi Zoltán „szalonképtelennek” nevezte Gaskót, ami azért lehet érdekes, mert ha esetleg kizárnák a VDSZSZ-ből, a Liga-elnökségnek is búcsút mondhat Gaskó István, noha még két éve biztosan lenne a konföderáció élén – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Bodnár József: Az összefogás üzenet

   Az egyenlő bánásmód jegyében „harc a férfi 40-ért” mottóval kezdeményezett magánemberként népszavazást Bodnár József, a Vasutasok Szakszervezete tisztségviselője. A referendum megtartásához szükséges aláírásgyűjtés elindítására zöld utat adott a Kúria. Az indítványhoz – amelynek célja, hogy a 40 évet ledolgozó férfiak is nyugdíjba vonulhassanak – szinte példátlan módon a két legnagyobb konföderáció, a MASZSZ és a Liga kezdeményezőként, míg a Munkástanácsok valamint több konföderációhoz nem tartozó szakmai szakszervezet támogatóként sorakozott fel. Bodnár a Szakszervezetek.hu-nak azt mondta: az együttműködés azt üzeni, hogy elindulhat a szakszervezeti mozgalomban egy olyan összefogás, amely jó ügy mögé állva igazi akciószövetséget eredményezhet. 

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector