Startlaphoz Csatlakozz!

Kizárta a Szolidaritást a VDSzSz

Kizárta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szövetség a VDSzSz Szolidaritást, mert a tagszervezet hónapok óta nem fizet tagdíjat - közölte a szövetség.

Bővebben




Megkezdődött az aláírásgyűjtés a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáért

Megkezdte az aláírásgyűjtési akciót a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulása érdekében a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) és a Liga Szakszervezetek hétfőn, az országban elsőként Miskolcon lehet támogatni, hogy népszavazást írjanak ki ebben a kérdésben.

Bővebben




Nem lesz népszavazás a vasárnap zárva tartásról

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfői ülésén úgy döntött, Wodicska Zoltán magánszemély kérdését ismeri el „elsőnek, érvényesnek” a vasárnapi boltzárral kapcsolatban, a moratórium megszűnése után.

Bővebben




Emelkedik jövőre a két gyereket nevelők családi adókedvezménye

Folyamatosan emelik a két gyermeket nevelők családi adókedvezményét 2019-ig, első lépésként január 1-jétől havonta ötezer forinttal több maradhat náluk – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bővebben




A nyugdíjas hozzátartozók támogatása átlagosan havi 14.900 forintjába kerül a rokonoknak

A magyar lakosság 30 százalékának van olyan nyugdíjas hozzátartozója, aki segítségre szorul, és 21 százaléka aktívan részt is vesz idősebb rokona támogatásában – derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. megbízásából készült kutatásból. Problémás, hogy a még aktív szülők felnőtt korú gyermekeinek csak 9 százaléka véli úgy biztosan, hogy lesz majd pénze nyugdíjas szülei támogatására.

Bővebben




Minél több a tej, annál nagyobb a veszteség

Hiába sugallt optimizmust a szaktárca, a termelők számára mára bizonyossá vált: a tejkvóta kivezetése miatt hatalmas veszteség éri az ágazatot. A gazdaságok jelenleg minden liter tejen nagyjából 30 forintot buknak – tudta meg a delmagyar.hu.

Bővebben




Külügyminisztérium: a kormánynak fontos az érdekképviseletek véleménye a szabadkereskedelmi egyezményről

A kormány számára fontos, hogy a tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban megismerje a civil, illetve a dolgozói érdekképviseletek véleményét - mondta Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten a külügyi tárca épületében, azt követően, hogy a szabadkereskedelmi egyezményről egyeztetett a Magyarországi Munkavállalók - Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ-EDDSZ) képviselőivel.

Bővebben




A csed és a gyed alapja

Milyen időszakot kell figyelembe venni a csecsemőgondozási díj (csed), illetve a gyermekgondozási díj (gyed) alapjaként? Olvasói kérdésre dr. Radics Zsuzsanna, az adozona.hu tb-szakértője válaszolt.

Bővebben




Minden Tesco dolgozó megkapja a szakmai bérminimumot

Lezárultak a béremeléssel kapcsolatos egyeztetések a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Tesco között. A szakszervezet közleménye szerint nőnek a dolgozók béren kívüli juttatásai és minden dolgozó megkapja a szakmai bérminimumot.

Bővebben




Megbízási jogviszonyban sem lehet diszkriminálni

Ügyvédek közötti perben döntött a Kúria, és kimondta: várandós és gyermekágyas nőket megbízási jogviszony esetén sem lehet hátrányosan megkülönböztetni – írja a munkajog.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector