Nem vagyunk az EU öregjei, de fiataljai sem

Bár mostanában egyre többen beszélnek az elkerülhetetlen nyugdíj-boomról, uniós összevetésben hazánk egyáltalán nincs rossz helyzetben. Ennek azonban megvan a maga oka, aminek viszont egyáltalán nem örülhetünk – írja az mfor.hu.

Bővebben




Mennyit keresnek az informatikusok?

Sorozatunk újabb részében három ország informatikusi fizetései pozíciónként a Fizetesek.hu bérinformációs portál segítségével – írja a monster.hu.

Bővebben




Az infláció miatt lassabban emelkednek majd a reálbérek

A növekvő infláció miatt lassabban emelkednek majd a reálbérek az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Bővebben




Nőtt, vagy csökkent a dolgozók száma?

Bár az előző év azonos időszakéhoz képest többen dolgoznak a kereskedelemben, mégis februárhoz, a vasárnapi boltzár bevezetése előtti utolsó tiszta hónaphoz képest az alkalmazotti lemorzsolódás érezhető. Ráadásul a pénztárgépek nem csak a forgalmat, a kereskedelmi munkaerőpiacot is tisztára mosták – írja a vg.hu.

Bővebben




A Munkástanácsok támogatja az esélyegyenlőséget a nyugdíjazásban, de javasolja a bérezésben is

Aláírásgyűjtést kezd a Munkástanácsok Országos Szövetsége a foglalkozás-egészségügyi ellátás javításáért, illetve a férfiak és nők béregyenlőségének eléréséért; támogatják ugyanakkor azt a népszavazási kezdeményezést is, amelyet szakszervezetek a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáért indítottak.

Bővebben




Sokan nyaralás alatt is dolgoznak

A nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás már a múlté – vélik a szakértők. Sokan nyaralás alatt is dolgoznak, vagy elviszik magukkal a munkát.

Bővebben




A magyar nyugdíjasok vannak leginkább kiszolgáltatva az államnak

Egy kimutatás szerint Hollandia után a másodikak vagyunk nyugdíj terén, pontosabban a nyugdíjba vonulás előtti fizetéshez képest igen magas az átlagnyugdíjunk. Más szempontból persze egyáltalán nem. Elsők vagyunk abban, hogy nálunk minimális a munka és a tőkejövedelem szerepe a nyugdíjasok megélhetésében – írja a Privátbankár.

Bővebben




Májusban 1,5 százalékkal emelkedtek az átlagkeresetek

Májusban 1,5 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbiakhoz képest, a közfoglalkoztatottak nélkül számítva 4 százalékos volt a növekedés - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Áprilisban 3,6, illetve 2,6 százalékos volt a keresetek éves emelkedése.

Bővebben




Egyre komolyabb a sofőrhiány a Volántársaságoknál

 Több mint ezer jármű és közel 500 buszsofőr hiányzik a Volántársaságoknál. Sok esetben a társaságok olyan munkavállalókkal tudják csak visszatölteni a létszámot, akik már valamilyen fegyelmi okból elkerültek a cégektől - mondta az InfoRádiónak Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Bővebben




Egymást zárják ki a vasutasok

Sokak számára vélhetően követhetetlen, hogy mi történik a vasutasok háza táján. A kívülálló legfeljebb annyit ért az egészből, hogy vélhetően személyi ellentétek és valamilyen zavaros pénzügyek okán a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének Szövetsége a legnagyobb érdekképviseletet zárta ki a tagjai sorából – írja a Népszabadság.

Bővebben