Startlaphoz Csatlakozz!

Mentőügyelet kellett a hőség és a sorozatos ájulások miatt egy gyárban

 A szakszervezeti vezető szerint azonnal le kellene állítani a termelést a sopronkövesdi Autolívnél. Úgy tudjuk, az egyik csarnokba mobilklímát szerelhetnek be – írja a kisalfold.hu

Bővebben




Földiák András: aktivizálni kell az embereket az érdekvédelemre

Rá kell ébreszteni az embereket, hogy a társadalmi egyeztetés szempontjából „kedvezőtlen politikai erőtérben” nagyon fontos a fellépésük az őket érintő legfontosabb munkavállalói, emberi, demokratikus ügyekben - hangsúlyozta Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) újonnan megválasztott elnöke szerdán Budapesten, sajtóbeszélgetésen.

Bővebben




MaSzSz: az Európai Nyugdíjas Szakszervezet támogatja a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását

Az Európai Nyugdíjas Szakszervezet (FERPA) is támogatja a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáért indított népszavazási kezdeményezést - közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) szerdán.

Bővebben




Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat

Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat, a nyugat-európai munkaadók kedvezőbb feltételeket kínálnak, ezért külföldre mennek dolgozni a munkavállalók  - mondta Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bővebben




A FERPA támogatja a „Harc a férfi 40-ért” akciót

Bruno Costantini, az Európai Nyugdíjas Szakszervezet (FERPA) főtitkára megbeszélést tartott a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozata vezetőivel, a szeptemberi budapesti FERPA kongresszus előkészítéséről.

Bővebben




Munkabérvédelmi szabályok

A munka törvénykönyve számos szabályt előír azzal kapcsolatban, hogy a munkabér mikor, milyen formában, milyen rendszerességgel legyen kifizetve, továbbá arról is rendelkezik, hogy az elszámolás és az ehhez köthető munkavállalói tájékoztatás miként történjen. Többek között ezeket nevezzük munkabérvédelmi szabályoknak, hisz azt szolgálják, hogy a munkavállaló az elvégzett munkáért munkabérét megfelelően és kiszámíthatóan megkapja. Lássuk, hát pontosan hogy hogyan is fogalmaz ezzel kapcsolatban a jogszabály – írja az ado.hu.

Bővebben




Nem lehet munka közben videózni a közmunkásokat

Az ózdi közmunkások megfigyelése miatt az Együtt fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz. A Hatóság kimondta: nem lehet folyamatosan kamerával megfigyelni a közmunkásokat – tudta meg a vs.hu.

Bővebben




A szegényebbek alig esznek zöldséget

Nőtt a tojás- és a húsfogyasztás, de a társadalom legszegényebb húsz százaléka még mindig nem tud egészségesen táplálkozni, mert nem jut elég pénze zöldségre, gyümölcsre és sajtra – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Magyarország 2014. című összefoglaló kiadványából. Egyre több szegény családnak van ugyanakkor mosogatógépe és LCD tévéje – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




Mit tegyünk, ha elfogyott az éves túlóra?

A törvény szerint a munkavállaló a munkaszerződése szerinti óraszámon felül is igénybe vehető munkavégzésre, egy bizonyos éves határig. Mi a teendő, ha ezt a határt év közben, akár már nyáron eléri a munkáltató? Aligha érdemes a korlátok tágítgatásában gondolkodni – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Háromezer embert rúgtak ki a vasárnapi zárva tartás miatt

 Májusban csaknem háromezer fővel dolgoztak kevesebben a kereskedelemben, mint februárban, az utolsó hónapban, amikor még minden vasárnap korlátozás nélkül nyitva lehettek az üzletek – derült ki a KSH adataiból.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector