Startlaphoz Csatlakozz!

Czibere: a kormány nagyra értékeli a szociális szolgáltatók munkáját

 A kormány mindent megtesz a szociális szférában dolgozók munkakörülményeinek javításáért, mert nagyra értékeli tevékenységüket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Herceghalmon.

Bővebben




A törvényeket betartják?

Szinte minden hazai média beszámolt már a sopronkövesdi gyárban történtekről, ahonnan sok embert szállítottak kórházba az elmúlt két napon a hőség okozta rosszullét miatt. Információink szerint eddig közel 50 ember lett rosszul az üzemben, amit a váratlan hőség és a gépek üzem melegének együttese okozhatott.  A panaszok egyformák voltak, hiszen fejfájásról, szédülésről, nehéz légzésről számoltak be a dolgozók és arról, hogy nincs klíma illetve légmozgás a csarnokban. No de, ezeket már bizonyára mindenki olvasta, így mi máshonnan közelítettük meg a kérdést – olvasható a cyberpress oldalán.

Bővebben




Milyen bajjal jár az állómunka?

 A kutatók egybehangzó állítása szerint a folyamatos állómunka többféle egészségügyi következménnyel jár – még ha a dolgozó ezt nem veszi is rögtön észre – írja az otvenentul.hu.

Bővebben




Az elmúlt 3 évben 46 százalékkal nőtt a külföldre költöző magyarok száma

Mely szakmákra pályázhatnak jó eséllyel a kivándorló magyarok? Hányan jutnak itthon megszerzett képesítésüknek megfelelő munkához? És mennyiben lehet sikeres az állam „gyere haza fiatal” marketing kampánya?

Bővebben




NFSZ: Csökkent az álláskeresők száma júniusban

Csökkent az álláskeresők száma júniusban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint.

Bővebben




Erről nem nagyon beszélnek a vasárnapi boltzár kapcsán

Tovább lassult az élelmiszer-forgalom növekedése a KSH szerint. Van azonban egy tényező, amellyel a statisztikusok nem számolnak – írja az mfor.hu.

Bővebben




Jelentős kárt okoznak a munkavállalóikat nem bejelentő vállalkozások

Jelentős kárt okoznak hazánknak azok a vállalkozások, akik nem jelentik be munkavállalóikat – figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium a TÁMOP-2.4.8-12 azonosítószámú „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című projektje keretében. A munkavállalók bejelentés nélküli foglalkoztatása jelenleg Magyarország egyik kiemelkedő munkaügyi és morális problémája, a jelenség össztársadalmi szinten is kárt okoz, hiszen hosszú távon a munkáltató, a munkavállaló, az állam és a társadalom is nagy veszteségeket szenved el.

Bővebben




A fiatalok foglalkoztatásának lehetőségei

A fiatalok foglalkoztatásának elősegítésére az Európai Bizottság 2012 decembe­rében fogadta el az eddigi legátfogóbb kezdeményezést, az Ifjúsági Foglalkoztatási csomagot, amelynek négy fő pillére közül – Ifjúsági Garancia, Szakmai gyakorlat, Tanulószerződéses gyakorlati képzés, Mobilitás elősegítése – e cikkben a szakmai gyakorlat, azon belül is a felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlatának hatályos sza­bályozását kívánjuk áttekinteni – írja a munkajog.hu.
 

Bővebben




Bérelőnnyel indítanak a gazdasági diplomások

Idén is a slágerszakok közé kerültek a gazdaságtudományi alapképzések, különösen igaz ez a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a turizmus-vendéglátás, a pénzügy-számvitel és a nemzetközi gazdálkodás szakokra. A BKF a legnépszerűbb magánintézmény, a Corvinuson gondot jelent a kapacitáskorlát, a BGF-eseket pedig már diploma előtt elkapkodják – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Egy egész régiónyi szakember hagyta ott a NAV-ot

Jóval kevesebbet keresnek mint más hivatalok munkatársai, és az életpályamodell is csúszik. Egyre kétségbeejtőbb a helyzet a NAV-nál, tudta meg a Figyelő miután a NAV által a Nemzetgazdasági Minisztériumnak készített jelentés a birtokukba jutott. A lap azt írta tavaly annyi munkatárs hagyta ott a szervezetet, amennyien a nyugat-dunántúli régió adóztatási szervénél dolgoznak. Ennek okaként az alacsony fizetést jelölték meg, illetve azt, hogy még mindig nem sikerült rendezni a munkatársak illetményeiről szóló jogszabályi hátteret.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector