Czibere: a kormány nagyra értékeli a szociális szolgáltatók munkáját

 A kormány mindent megtesz a szociális szférában dolgozók munkakörülményeinek javításáért, mert nagyra értékeli tevékenységüket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Herceghalmon.

Bővebben




A törvényeket betartják?

Szinte minden hazai média beszámolt már a sopronkövesdi gyárban történtekről, ahonnan sok embert szállítottak kórházba az elmúlt két napon a hőség okozta rosszullét miatt. Információink szerint eddig közel 50 ember lett rosszul az üzemben, amit a váratlan hőség és a gépek üzem melegének együttese okozhatott.  A panaszok egyformák voltak, hiszen fejfájásról, szédülésről, nehéz légzésről számoltak be a dolgozók és arról, hogy nincs klíma illetve légmozgás a csarnokban. No de, ezeket már bizonyára mindenki olvasta, így mi máshonnan közelítettük meg a kérdést – olvasható a cyberpress oldalán.

Bővebben




Milyen bajjal jár az állómunka?

 A kutatók egybehangzó állítása szerint a folyamatos állómunka többféle egészségügyi következménnyel jár – még ha a dolgozó ezt nem veszi is rögtön észre – írja az otvenentul.hu.

Bővebben




Az elmúlt 3 évben 46 százalékkal nőtt a külföldre költöző magyarok száma

Mely szakmákra pályázhatnak jó eséllyel a kivándorló magyarok? Hányan jutnak itthon megszerzett képesítésüknek megfelelő munkához? És mennyiben lehet sikeres az állam „gyere haza fiatal” marketing kampánya?

Bővebben




NFSZ: Csökkent az álláskeresők száma júniusban

Csökkent az álláskeresők száma júniusban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint.

Bővebben




Erről nem nagyon beszélnek a vasárnapi boltzár kapcsán

Tovább lassult az élelmiszer-forgalom növekedése a KSH szerint. Van azonban egy tényező, amellyel a statisztikusok nem számolnak – írja az mfor.hu.

Bővebben




Jelentős kárt okoznak a munkavállalóikat nem bejelentő vállalkozások

Jelentős kárt okoznak hazánknak azok a vállalkozások, akik nem jelentik be munkavállalóikat – figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium a TÁMOP-2.4.8-12 azonosítószámú „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című projektje keretében. A munkavállalók bejelentés nélküli foglalkoztatása jelenleg Magyarország egyik kiemelkedő munkaügyi és morális problémája, a jelenség össztársadalmi szinten is kárt okoz, hiszen hosszú távon a munkáltató, a munkavállaló, az állam és a társadalom is nagy veszteségeket szenved el.

Bővebben




A fiatalok foglalkoztatásának lehetőségei

A fiatalok foglalkoztatásának elősegítésére az Európai Bizottság 2012 decembe­rében fogadta el az eddigi legátfogóbb kezdeményezést, az Ifjúsági Foglalkoztatási csomagot, amelynek négy fő pillére közül – Ifjúsági Garancia, Szakmai gyakorlat, Tanulószerződéses gyakorlati képzés, Mobilitás elősegítése – e cikkben a szakmai gyakorlat, azon belül is a felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlatának hatályos sza­bályozását kívánjuk áttekinteni – írja a munkajog.hu.
 

Bővebben




Bérelőnnyel indítanak a gazdasági diplomások

Idén is a slágerszakok közé kerültek a gazdaságtudományi alapképzések, különösen igaz ez a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a turizmus-vendéglátás, a pénzügy-számvitel és a nemzetközi gazdálkodás szakokra. A BKF a legnépszerűbb magánintézmény, a Corvinuson gondot jelent a kapacitáskorlát, a BGF-eseket pedig már diploma előtt elkapkodják – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Egy egész régiónyi szakember hagyta ott a NAV-ot

Jóval kevesebbet keresnek mint más hivatalok munkatársai, és az életpályamodell is csúszik. Egyre kétségbeejtőbb a helyzet a NAV-nál, tudta meg a Figyelő miután a NAV által a Nemzetgazdasági Minisztériumnak készített jelentés a birtokukba jutott. A lap azt írta tavaly annyi munkatárs hagyta ott a szervezetet, amennyien a nyugat-dunántúli régió adóztatási szervénél dolgoznak. Ennek okaként az alacsony fizetést jelölték meg, illetve azt, hogy még mindig nem sikerült rendezni a munkatársak illetményeiről szóló jogszabályi hátteret.

Bővebben