Startlaphoz Csatlakozz!

Piaci bért a teljesítményért a közszférában

Számos feljelentést tett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az önkormányzati (rész)tulajdonú vállalatok, egyetemek és egészségügyi intézmények gazdálkodásával kapcsolatban az elmúlt időszakban. A rendszerszintű hiányosságok és szabálytalanságok miatt az ÁSZ a köztulajdonú cégek vezetőire vonatkozó olyan javaslatcsomaggal állt elő, amely leszámolna a képmutatással, és piaci bérezés fejében valódi teljesítményt várna el a menedzserektől. A kibővített jogkörökkel megerősített számvevőszék az elmúlt években sokkal több ellenőrzést végzett a közszférában, ezek tapasztalatairól kérdezte a Magyar Nemzet munkatársa Domokos László elnököt.

Bővebben




Kedvezmenyesen üdülhetnek a magyar nyugdíjasok

A nyári szezonban sok nyugdíjas panaszkodik arról, hogy nincsen pénze a nyaralásra, pedig azok a nyugdíjasok, akik időben jelentkeznek az Erzsébet-program keretében kedvezményesen üdülhetnek, vagy válthatnak fürdőbelépőt szinte ingyen. A programban évről évre egyre többen vesznek részt, idén már csaknem 58 ezren. Mutatjuk a jelentkezési feltételeket.

Bővebben




Záhony végveszélyben: akár ezer munkahely is megszűnhet

Munkahelyek kerülhetnek veszélybe a záhonyi körzetben, miután jelentősen visszaesett a vasúti áruforgalom – írja a szon.hu.

Bővebben




A pótszabadságok jogcímei és mértéke

A munkavállaló szabadsága alap-és pótszabadságból tevődik össze. Az alapszabadság mértéke 20 munkanap, a pótszabadságok száma pedig attól függ, hogy a pótszabadság törvényben felsorolt jogcímei közül melyek irányadóak a munkavállalóra. Ahogy az alapszabadság, a pótszabadság is a munkában töltött idő alapján, azzal arányosan jár – írja a munkajog.hu.

Bővebben




8 óra közmunka, 8 óra pihenés

Ricsén forgattunk. Hiába képzik magukat a közmunkások és szereznek szakképesítést, ha ez a bérükön nem látszik.

Bővebben




62 ezer alkalmazott perelte be a botránycéget

Betelt a pohár az Abercrombie&Fitch dolgozóinál, beperelték a céget – írja a Portfolio.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector