Piaci bért a teljesítményért a közszférában

Számos feljelentést tett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az önkormányzati (rész)tulajdonú vállalatok, egyetemek és egészségügyi intézmények gazdálkodásával kapcsolatban az elmúlt időszakban. A rendszerszintű hiányosságok és szabálytalanságok miatt az ÁSZ a köztulajdonú cégek vezetőire vonatkozó olyan javaslatcsomaggal állt elő, amely leszámolna a képmutatással, és piaci bérezés fejében valódi teljesítményt várna el a menedzserektől. A kibővített jogkörökkel megerősített számvevőszék az elmúlt években sokkal több ellenőrzést végzett a közszférában, ezek tapasztalatairól kérdezte a Magyar Nemzet munkatársa Domokos László elnököt.

Bővebben




Kedvezmenyesen üdülhetnek a magyar nyugdíjasok

A nyári szezonban sok nyugdíjas panaszkodik arról, hogy nincsen pénze a nyaralásra, pedig azok a nyugdíjasok, akik időben jelentkeznek az Erzsébet-program keretében kedvezményesen üdülhetnek, vagy válthatnak fürdőbelépőt szinte ingyen. A programban évről évre egyre többen vesznek részt, idén már csaknem 58 ezren. Mutatjuk a jelentkezési feltételeket.

Bővebben




Záhony végveszélyben: akár ezer munkahely is megszűnhet

Munkahelyek kerülhetnek veszélybe a záhonyi körzetben, miután jelentősen visszaesett a vasúti áruforgalom – írja a szon.hu.

Bővebben




A pótszabadságok jogcímei és mértéke

A munkavállaló szabadsága alap-és pótszabadságból tevődik össze. Az alapszabadság mértéke 20 munkanap, a pótszabadságok száma pedig attól függ, hogy a pótszabadság törvényben felsorolt jogcímei közül melyek irányadóak a munkavállalóra. Ahogy az alapszabadság, a pótszabadság is a munkában töltött idő alapján, azzal arányosan jár – írja a munkajog.hu.

Bővebben




8 óra közmunka, 8 óra pihenés

Ricsén forgattunk. Hiába képzik magukat a közmunkások és szereznek szakképesítést, ha ez a bérükön nem látszik.

Bővebben




62 ezer alkalmazott perelte be a botránycéget

Betelt a pohár az Abercrombie&Fitch dolgozóinál, beperelték a céget – írja a Portfolio.

Bővebben