A legversenyképesebbnek hirdetett adórendszer a legmagasabb kulccsal adóztatja a minimálbért

Nem mutatott újdonságot, mégis megdöbbentő hatású ábrát tett közzé az OECD a foglalkoztatottakról szóló friss felmérésében. A kormány által legversenyképesebbnek hirdetett adórendszer a legmagasabb kulccsal adóztatja a minimálbért – az adat 2013-as, de a trend nem változott, nem is fog – írja a Népszabadság.

Bővebben




A nőket érő munkaerő-piaci diszkrimináció

Miközben a hátrányos megkülönböztetés fogalma beleivódott a köztudatba, és egyre gyakrabban találkoz(hat)unk a nők társadalmi helyzetével foglalkozó cikkekkel, kezdeményezésekkel, a nemi alapú diszkrimináció jelentősége a mai napig nem tudta kivívni magának a megfelelő figyelmet. Pedig a jelenség mindennapos, a munkaerő-piacon is megfigyelhető, és a társadalom több mint felét érinti közvetlenül. A kérdés csak az, észre vesszük-e, mit jelent a nők hátrányos helyzete valójában?

Bővebben




Közfoglalkoztatási irodát nyitottak Pécsett

Közfoglalkoztatási irodát nyitott Pécsett az önkormányzat a város legsűrűbben lakott részén azért, hogy a közmunkások gyorsan elérjenek a munkahelyükre – írja az mno.hu.

Bővebben




A brit konzervatív kormány minimálbér emelést tervez

A brit konzervatív kormány 5 éves minimálbér emelési programot hirdetett meg: a jelenlegi szinthez képest 5 év alatt csaknem  40%-kal fog emelkedni a minimálbér.

Bővebben




Csepreghy: a munkahelyek számán mérhető a fejlesztéspolitika sikere

Akkor mondható majd sikeresnek a 2014-2020-as időszak fejlesztéspolitikája, ha 5 millió, vagyis a jelenleginél 800 ezerrel több munkahely lesz Magyarországon 2020-ra, illetve ha az ország ki tudja építeni a gazdaság növekedését segítő iparágait - mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár kedden Budapesten.

Bővebben




A szegénység, a hátrányok leküzdéséért

A Roma Club és a MASZSZ együttműködési megállapodást kötött

Bővebben




Támogatják a kirúgott Opel-dolgozókat

Az Európai Bizottság azt szeretné, hogy az elküldött Opel-dolgozókat segítő program kapjon 6,9 millió eurót. Ezt a pénzt arra szánják, hogy 2692 egykori dolgozónak és az autógyár beszállítóinál új munkahelyeket hozzanak létre – tudta meg az autopro.hu.

Bővebben




A vállalatoknak be kell jelenteniük a női és a férfi alkalmazottak átlagkeresete közötti különbséget

Számunkra teljesen szokatlan témáról indítottak nemzeti konzultációt az Egyesült Királyságban. A Cameron kormány kitűzte célul, hogy egy generáció alatt felszámolja a nemek közötti bérszakadékot. Ráadásul meg is kérdezik a társadalmat, mi a véleménye róla – tudta meg a Portfólió.

Bővebben




Drága az iskolakezdés, de segíthet a munkaadó

Nem olcsó dolog az iskolakezdés annak ellenére sem, hogy számos támogatást igényelhetnek a szülők bizonyos esetekben. A munkaadó is segíthet – írja a Piac és Profit.

Bővebben




Piacképes és keresett szakmák

 Ugyan nyáron valamelyest lassul a munkaerő-felvétel, akadnak, akik után most is két kézzel kapkodnak a munkaadók. Megesik, hogy valaki reggel 9-re sokadik állásajánlatát kapja telefonon. Kik a legkapósabbak a munkaerőpiacon? – olvasható a monster.hu oldalán.

Bővebben