Startlaphoz Csatlakozz!

Mennyit keresnek a mérnökök?

Magyar-cseh-szlovák összevetésben a szlovák mérnökök fizetése a legmagasabb, a magyarok pedig jól tartják a lépést a csehekkel - derül ki a Fizetesek.hu bérinformációs portál statisztikáiból.

Bővebben




58700 forint 40 évnyi munka után

Miközben fellángolt a politikai és szakmai vita arról, hogy a magyar férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek-e, sok nő nem elégedett azzal a nyugdíjjal, amelyet ugyanennyi munkában töltött év után megállapítanak nekik – írja a sonline.hu.

Bővebben




Munkaviszony létesítése nappali tagozatos hallgatóval

A nyári szünet közepén tartunk, amikor is sok diák legalább egy nyaralás, vagy fesztivál költségeit megpróbálja kétkezi munkájával megteremteni. Természetesen nem kizárt a hagyományos munkaviszony létesítése sem, de a diákok fő kötelezettségét jelentő tanulmányok iskolarendszerű folytatásához sokkal inkább illeszkedik az iskolaszövetkezet és tagja közötti munkaviszonyban, mint atipikus munkaviszonyban történő munkavégzés – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Szükség van bányászatra Magyarországon

A magyar bányászat hosszú távon képes stabil munkahelyeket teremteni, és már most is ezermilliárd forintos adóbevételt hoz az államháztartásnak – mondta a Lánchíd Rádióban a Magyar Bányászati Szövetség elnöke.

Bővebben




Miért betegszünk meg gyakran, ha megkezdődik a szabadságunk?

A többség a nyaralás előtti napig kitart a munkahelyén, hogy az átlagosnál is többet dolgozzon, és csak aztán fogjon bele a megérdemelt éves szabadságba. Aztán a nyaralás első napján lebetegszik, s az első napokat lázasan az ágyban tölti. Ismerős a szituáció? A stresszes körülmények között dolgozók körében gyakori jelenség, hogy a régóta várt éves szabadság legelső napján belázasodnak – olvasható a webbeteg.hu oldalán.

Bővebben




Nem mindegy mennyit dolgozunk

Munkajoggal foglalkozó fórumokon a panaszokat olvasgatva tapasztalhatjuk, hogy sok munkáltató nem veszi figyelembe a munkaidővel kapcsolatos szabályokat, de az is feltűnhet a figyelmes olvasóknak, hogy a munkavállalók sincsenek tisztában jogaikkal. Ezen a helyzeten próbál meg segíteni a Nemzetgazdasági Minisztérium – olvasható a Profitline oldalán.

Bővebben




Munkaképességi Index felmérés Magyarországon

 Az idősebb munkavállalók negyedénél volt gyenge vagy közepes munkaképesség, s ez az arány az életkorral növekedett. A legrosszabb munkaképességről az építőiparban dolgozók számoltak be - derül ki az ötezer, 45 év feletti munkavállaló vizsgálatával készült Munkaképességi Index felmérésből.

Bővebben




Még mindig nagy gond a feketemunka

 A feketemunka a legtipikusabb munkaügyi jogsértés - derült ki a munkaügyi hatóság 2015. június 22. és július 10. között lefolytatott akcióellenőrzéséből, melyről a munkajog.hu is beszámolt.

Bővebben




Este egynapos metrósztrájk indul Londonban

 Nem tudtak megállapodni az éjszakai pótlékról, így huszonnégy órás munkabeszüntetés kezdődik. Idén nyáron ez már a második.

Bővebben




Megdöbbentően kevés a háziorvosok nettó fizetése

 Jelenleg egy 20-30 éve praktizáló, 1200 beteget ellátó háziorvos havi nettó bére 130-150 ezer forint. Sok helyen a nővérek fizetése is magasabb, mint az orvosoké, hiszen ők alkalmazottként dolgoznak, akiket a vállalkozást működtető háziorvos fizet ki.
 

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector