Mennyit keresnek a mérnökök?

Magyar-cseh-szlovák összevetésben a szlovák mérnökök fizetése a legmagasabb, a magyarok pedig jól tartják a lépést a csehekkel - derül ki a Fizetesek.hu bérinformációs portál statisztikáiból.

Bővebben




58700 forint 40 évnyi munka után

Miközben fellángolt a politikai és szakmai vita arról, hogy a magyar férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek-e, sok nő nem elégedett azzal a nyugdíjjal, amelyet ugyanennyi munkában töltött év után megállapítanak nekik – írja a sonline.hu.

Bővebben




Munkaviszony létesítése nappali tagozatos hallgatóval

A nyári szünet közepén tartunk, amikor is sok diák legalább egy nyaralás, vagy fesztivál költségeit megpróbálja kétkezi munkájával megteremteni. Természetesen nem kizárt a hagyományos munkaviszony létesítése sem, de a diákok fő kötelezettségét jelentő tanulmányok iskolarendszerű folytatásához sokkal inkább illeszkedik az iskolaszövetkezet és tagja közötti munkaviszonyban, mint atipikus munkaviszonyban történő munkavégzés – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Szükség van bányászatra Magyarországon

A magyar bányászat hosszú távon képes stabil munkahelyeket teremteni, és már most is ezermilliárd forintos adóbevételt hoz az államháztartásnak – mondta a Lánchíd Rádióban a Magyar Bányászati Szövetség elnöke.

Bővebben




Miért betegszünk meg gyakran, ha megkezdődik a szabadságunk?

A többség a nyaralás előtti napig kitart a munkahelyén, hogy az átlagosnál is többet dolgozzon, és csak aztán fogjon bele a megérdemelt éves szabadságba. Aztán a nyaralás első napján lebetegszik, s az első napokat lázasan az ágyban tölti. Ismerős a szituáció? A stresszes körülmények között dolgozók körében gyakori jelenség, hogy a régóta várt éves szabadság legelső napján belázasodnak – olvasható a webbeteg.hu oldalán.

Bővebben




Nem mindegy mennyit dolgozunk

Munkajoggal foglalkozó fórumokon a panaszokat olvasgatva tapasztalhatjuk, hogy sok munkáltató nem veszi figyelembe a munkaidővel kapcsolatos szabályokat, de az is feltűnhet a figyelmes olvasóknak, hogy a munkavállalók sincsenek tisztában jogaikkal. Ezen a helyzeten próbál meg segíteni a Nemzetgazdasági Minisztérium – olvasható a Profitline oldalán.

Bővebben




Munkaképességi Index felmérés Magyarországon

 Az idősebb munkavállalók negyedénél volt gyenge vagy közepes munkaképesség, s ez az arány az életkorral növekedett. A legrosszabb munkaképességről az építőiparban dolgozók számoltak be - derül ki az ötezer, 45 év feletti munkavállaló vizsgálatával készült Munkaképességi Index felmérésből.

Bővebben




Még mindig nagy gond a feketemunka

 A feketemunka a legtipikusabb munkaügyi jogsértés - derült ki a munkaügyi hatóság 2015. június 22. és július 10. között lefolytatott akcióellenőrzéséből, melyről a munkajog.hu is beszámolt.

Bővebben




Este egynapos metrósztrájk indul Londonban

 Nem tudtak megállapodni az éjszakai pótlékról, így huszonnégy órás munkabeszüntetés kezdődik. Idén nyáron ez már a második.

Bővebben




Megdöbbentően kevés a háziorvosok nettó fizetése

 Jelenleg egy 20-30 éve praktizáló, 1200 beteget ellátó háziorvos havi nettó bére 130-150 ezer forint. Sok helyen a nővérek fizetése is magasabb, mint az orvosoké, hiszen ők alkalmazottként dolgoznak, akiket a vállalkozást működtető háziorvos fizet ki.
 

Bővebben