Szociális államtitkárság: módosítani kell az ágazat sztrájkfeltételeit

Az emberi méltósághoz, az élethez való jogot és a gyerekek jogainak érvényesülését veszélyezteti, ha a bíróság nem módosít a szociális ágazat sztrájkja esetén kötelezően biztosítandó elégséges szolgáltatások körén - mondta Nyitrai Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

Bővebben




Vonzóbb az egyenruha béremelés után?

   A puding próbája az evés, az új életpályamodellnek meg az első fizetés. A rendőrök, tűzoltók most kapták meg a beharangozott harminc százalékos béremelést. Az öröm nem felhőtlen, főleg a vonuló tűzoltók csalódtak, amikor készhez kapták a pénzt. Hogy ez az összeg beváltja-e a reményt, és megszűnik-e a leszerelési hullám (főként a rendőrségen), korai lenne megmondani. A plusz pénz persze mindenkinek jól jön – írja a bama.hu

Bővebben




Az IT szektorban és a szolgáltató központokban lehet a legjobban keresni

 Az információ-technológiai (IT) szektorban, valamint az üzleti szolgáltató központokban (Shared Service Center - SSC) lehet a legjobban keresni Magyarországon, a havi bruttó átlagbér ezeken a területeken elérte a 399 ezer forintot 2015 első félévében - derült ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu legutóbbi felméréséből.

Bővebben




Férfi 40: az egyenlő bánásmód elve alapján járna a nyugdíj

A férfiak és nők közötti egyenlő bánásmód alkotmányos alapelvének érvényesülését nem írhatják felül költségvetési szempontok - jelentette ki Lehoczkyné Kolonnai Csilla egyetemi tanár csütörtökön Budapesten a férfiak 40 év utáni nyugdíjba vonulási lehetőségéről és a Munka törvénykönyvéről tartott, „Férfi 40” női szemmel elnevezésű konferencián.

Bővebben




Október elejéig várják a véleményeket a pedagógusok etikai kódexéhez

Október 4-ig várja a véleményeket a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) a pedagógusok etikai kódexéhez, amelynek tervezetét a héten fogadták el - közölte Horváth Péter elnök csütörtökön az MTI-vel. A tervezet szerint a pedagógusok munkájának pártatlannak és előítélet-mentesnek kell lennie.

Bővebben




A brit kormány leállítaná a szakszervezeti tagsági díj automatikus fizetését

 A konzervatív brit kormány véget akar vetni annak a gyakorlatnak, hogy a szakszervezeti tagsági díjakat automatikusan levonják az érdekképviseleti szervezetek tagjainak fizetéséből.

Bővebben




Vészesen fogyatkoznak az agrárszakemberek

   A demográfiailag indokoltnál is nagyobb ütemben csökken a felsőoktatásban az agrárterületre jelentkező diákok száma, miközben a fiatalok alapvetően azt gondolják: a kereseti és az elhelyezkedési lehetőségek is kecsegtetőek. A képzés radikális átalakításra, a szakma presztízse javításra szorul – írja a Világgazdaság

Bővebben




A Magyar Szakszervezeti Szövetség Női Tagozata támogatja, hogy a férfiak 40 évnyi szolgálati idő megszerzése után teljes jogú nyugdíjra legyenek jogosultak

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Női Tagozata támogatja Bodnár József kolléga kezdeményezését, a férfiak azon igényét, hogy 40 évnyi szolgálati idő megszerzése után, teljes jogú nyugdíjra legyenek jogosultak.

Bővebben




Az idő előtti kilépéshez nyomós ok kell

 Nemcsak a munkaadó szüntetheti meg azonnali hatállyal dolgozója munkaviszonyát, a munkavállaló is távozhat így a cégtől. Ausztriában ezt nevezik idő előtti kilépésnek. Nyomós ok kell hozzá – írja a kisalfold.hu.

Bővebben




Busás fizetések a jegybanki alapítványoknál is

Egy parlamenti kérdésnek köszönhetően újra terítékre kerültek a jegybanki fizetések, amelyek mellett már kevesebb szó esik arról, hogy az egyes alapítványoknál milyen az uralkodó bérszínvonal. Ez a jegybanki fizetések tükrében nagy meglepetést nem fog okozni – olvasható az mfor.hu oldalán.

Bővebben