Miért jó otthonról dolgozni, és miért nem?

 Személyiségünktől függ, hogy munkahelyi környezetben vagy az otthoni irodánkban érezzük-e jobban magunkat – írja a computerworld.hu.

Bővebben




Nógrád megyében a fogyatékossággal élők 10,2 százaléka dolgozik

 Nógrád megyében vannak a leghátrányosabb helyzetben a fogyatékossággal élők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint: amellett, hogy ebben a megyében a legnagyobb a fogyatékosság által akadályozottak aránya, az iskolai végzettség tekintetében is az utolsó helyen áll, és a foglalkoztatottak aránya is itt a legalacsonyabb. A legjobb helyzetben a fővárosban és Pest megyében, valamint a Nyugat-Dunántúlon élnek.

Bővebben




Nagy István: a minőségi oktatás lehet a magyar agrárium sikerének záloga

 A szakmaspecifikus, gyakorlatorientált képzési modell lehet a záloga a magyar agrárium további sikereinek - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Székkutason.

Bővebben




Közpénzből bankoltak a Miniszterelnökség dolgozói

 Bár a kormány két évvel ezelőtt megtiltotta, a Lázár János vezette Miniszterelnökségen tavaly is közpénzből fizették ki a dolgozók a számlavezetési díját. A bankolásra az 1500 dolgozó fejenként havi ezer forint kapott. A bakit a Miniszterelnökség azzal magyarázta, hogy az elmúlt években számos feladat került hozzájuk, és lassan formálódik az új belső szabályzatuk – írja a vs.hu.

Bővebben




Nincs elég hatósági állatorvos

Hamarosan hiány lehet az országban hatósági állatorvosokból, a fiatalok ugyanis inkább a kisállatokkal foglalkoznak. Sok helyen magánállatorvosok végzik a hatósági munkát is – tudta meg a HVG.

Bővebben




Diszkrimináció a várandósság után

Olyan, mintha az anyaság bűn lenne. Tapasztalatok szerint a várandósság, majd a kisgyermek nevelése miatt a női munkavállalók a diszkrimináció legkülönbözőbb formáit szenvedik el – olvasható az az fn.hir24.hu oldalán.

Bővebben




Perel a Magyar Szakszervezeti Szövetség a gyesen lévőkért

Ne csak az első hat hónapra járjon a teljes szabadság a gyesen lévő szülőknek, hanem a továbbiakban is. Ezt akarja elérni a Magyar Szakszervezeti Szövetség, amely a napokban – az Egyenlő Bánásmód Hatóság támogatásával – pert indít a nemzetközi szabályokkal ellentétes hazai szabályozás megváltoztatása érdekében. Nem ez lenne az első eljárás, amely a szabadságok ügyében zajlik – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Minden idők legértelmetlenebb munkanapja

A hosszú hétvége jó, pláne ha négynapos – ebben mindenki egyetért. Ezért cserébe szombaton dolgozni viszont szívás, és igazából nincs is semmi értelme. Ezen a héten pedig sort kerítünk minden idők egyik legértelmetlenebb munkanapjára – miért nem törlik már el az egészet? – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Dresszkód: nem vehetnek fel akármit a tanárok

 Semmilyen téren nem hozhat szégyent egy pedagógus az iskolára. A tervezett etikai kódex nemcsak a tanárok munkáját szabályozná, hanem a külső megjelenésüket is. A szakszervezetek szerint a kódex csupán újabb nyomást helyez a tanárokra – írja az mno.hu.

Bővebben




A munkáltatók 83,5 százalékánál találtak munkavédelmi szabálytalanságot az ellenőrök

A munkáltatók 83,5 százalékánál találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot az ellenőrök az idei első fél év során, a felügyelők 228 esetben több mint 50 millió forint értékben szabtak ki munkavédelmi bírságot - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának jelentésében, amelyet a szaktárca honlapján tett közzé.

Bővebben