Hol a legjobb nyugdíjasként élni?

 Németország, Ausztria, Dánia - ezek az országok idén mind bekerültek abba a TOP10-es listába, ahol a felmérések szerint a legjobb nyugdíjasnak lenni. Magyarország ugyan nem került be a 10 legjobb közé, de hazánkban is akadnak olyan nyugdíjasok, akiknek nem kell aggódni a mindennapi megélhetés miatt – a Pénzcentrum megmutatja, mennyit kap a leggazdagabb magyar nyugdíjas.

Bővebben




Lasszóval fogják a jó pincért a Balatonnál

 Hiába jó a forgalom az idei főszezonban, a balatoni szállodások, vendéglátósok mégsem lehetnek maradéktalanul boldogok. A gyakorlott pincérek, mixerek nagy része inkább Nyugat-Európában vállal munkát jóval magasabb fizetésért – írja a Népszabadság.

Bővebben




Dollárszázmilliók a sokszínűségért

Az új ötletekre épülő technológiai iparban kulcsfontosságú, hogy a munkatársak minél több szempontból tudják megvizsgálni a problémákat. Az élenjáró vállalatok dollárszázmilliókat költenek arra, hogy csapatuk összetétele a lehető legszínesebb legyen – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Értelmetlen a közmunka

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a legfrissebb negyedéves foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat. A számok tovább szépültek: az egy évvel ezelőtti hasonló időszakhoz képest 176 ezer fővel dolgoznak többen, így a foglalkoztatottak száma 4,2 millió fölé emelkedett, a munkanélküliség pedig jelentősen csökkent. Többek között azért, mert a 2015. áprilisi–júniusi időszakban a közmunkások száma meghaladta a 210 ezret – írja a Szabad Föld.

Bővebben




Bő 100 év múlva érhetjük el az euróövezet átlagos életszínvonalát

 Ehhez „csak” az kell, hogy gazdaságilag, vagyis egy főre jutó GDP-ben beérjük őket. Jelentős számú új munkahelyek, magasabb bérek is kellenek. A multikat meg itt kéne tartani, nem kiüldözni, mert a magyar vállalkozók „gyarapodása” kevés less – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben