Startlaphoz Csatlakozz!

Visszavonták az etikai eljárást a fekete ruhás nővér ellen

A Sándor Mária elleni etikai eljárást a mai nappal visszavonom – mondta a Népszava megkeresésére Balogh Zoltán. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökét az elmúlt huszonnégy órában olyan támadások érték, amelyek szerinte komoly fenyegetettséget jelentettek számára.

Bővebben




A magyarok kivándorlása

A kivándorlást tervezők aránya 2005-ig alig változott, majd 2014-ig 5-6% között ingadozott. 2015 áprilisában a kivándorlást tervezők aránya duplájára ugrott az előző évekre jellemző szinthez képest, s 2015. júliusra is csak kismértékben csökkent - derül ki a Tárki friss felméréséből.

Bővebben




Így szervezhető meg a nyári ügyelet

 A nyár sok munkáltatónál a szabadságolások ideje, amikor jóval kevesebb az ellátandó feladat. Általában azonban valakinek akkor is helyt kell állnia az irodában, ha mindenki más a vízparton napozik. A munkajog.hu oldalán áttekintették, hogyan szervezhető meg a munkaidő az uborkaszezon alatt.

Bővebben




Munkabeszüntetésre készülnek Nagy-Britanniában a lengyel bevándorlók

Nagyszabású munkabeszüntetésre készülnek a Nagy-Britanniában élő lengyel bevándorlók. A tiltakozással arra akarják felhívni a figyelmet, hogy kezd betelni a pohár náluk, amiért a brit vezetés gyakran a bevándorlókat hibáztatja a szigetország problémáiért – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben




A PDSZ elutasítja a Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexének tervezetét

 A PDSZ Országos Választmánya egyhangú szavazással elutasította a Nemzeti Pedagógus Kar által kidolgozott etikaikódex-tervezetet, és erre kéri a közoktatásban dolgozó más szakmai és szakmai-érdekvédelmi szervezeteket is.

Bővebben




Etikai vizsgálat: az államtitkárhoz fordult a fekete ruhás ápolónő

Az etikai vizsgálat nyomán kiszabható büntetési tételek széles skálán mozognak, súlyosabb esetben Sándor Mária hivatásának gyakorlását is megakadályozhatják.

Bővebben




Több tízezer fiatal brit is rosszul járhat a bevándorlás szigorításával

 Több tízezer fiatal brit eleshet a szociális ellátások egy részétől és az adókedvezményektől a brit kormány  azon tervei miatt, hogy visszaszorítsák az Európai Unió többi országából érkező bevándorlók számát.

Bővebben




Az ingyen túlmunka

A munkáltató kifejezett utasítása ellenére végzett munka időtartama nem minősülhet díjazásra jogosító rendkívüli munkaidőnek akkor sem, ha az a munkáltató érdekében történt – a Kúria eseti döntése az ugyvedvilag.hu-n.

Bővebben




Jogilag aggályos etikai kódex?

Jogi és alkotmányossági aggályokat emlegetnek a pedagógus-szakszervezetek a tanári etikai kódex napokban elkészült tervezete kapcsán. Az októberig véleményezhető szabályzat többek közt előírja, hogy a pedagógus kerülje a szenvedélybetegségeket, küzdjön a kiégés ellen, magánéleti gondjait ne vigye a tanítványai közé, és külső megjelenésével is fejezze ki hivatása rangját. A szülők képviselete ugyanakkor megtiltaná azt is, hogy a tanárok számla nélkül korrepetáljanak, vagy pénzt szedjenek be a diákoktól – olvasható az mno.hu cikkében.

Bővebben




Negyvenezres nyugdíjon tengődhetnek az idősek 2050-ben

 Hazai szakértők szerint a következő generációknak fel kell készülniük arra, hogy vagy gondoskodnak több tízmilliós megtakarításról, vagy be kell érniük a jelenlegi 116 ezer forintos nyugdíj akár harmadával, vagyis alig 40 ezer forinttal 2050 környékén – írja a Blikk.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector