Startlaphoz Csatlakozz!

Vannak, akik ötven fokban kénytelenek dolgozni

 Kevésbé szolgálhatunk jó hírrel annak, akinek már nagyon (m)elege van: egész héten kijut a forróságból. A munkagépeken, az éltesebb buszokon illetve a büfékben ötven fok alatti hőmérséklet nem igen mérhető – írja a kemma.hu.

Bővebben




Egy év alatt 8,46 százalékkal nőtt az önkéntes nyugdíjkasszák vagyona

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (Pénztárszövetség) tartozó önkéntes nyugdíjkasszák vagyona június végén 1053 milliárd forintot tett ki, 8,46 százalékkal nőtt éves szinten, míg az egészségpénztáraké 2,34 százalékkal, 43,46 milliárd forintra  - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Bővebben




A dolgozók fejlesztenék a cégek informatikai rendszerét

Jelentős informatikai fejlesztésre sarkallnák saját dolgozóik is a magyar kis- és közepes vállalatokat. A felhőszolgáltatások alkalmazása nem csak megkönnyíti a munkát, de növeli az alkalmazottak elégedettségét és a cégek hatékonyságát is. Ám miközben lassan eltűnik a munkahely és az otthon közötti különbség, a Microsoft európai kkv felmérése szerint a hazai kkv-k jelentősen lemaradtak a modern technológiák alkalmazásában – írja a Piac és Profit.

Bővebben




Nincs elég mosdó a közmunkásoknak Kaposváron?

 Nem kapnak elég védőitalt a kánikulában, és vécére sem tudnak járni a közmunkások Kaposváron, fordult hozzánk egy olvasónk. A magát megnevezni nem kívánó hölgy azoknak az utcán tevékenykedő közfoglalkoztatottaknak a panaszát tolmácsolta, akik már többször kértek segítséget tőle – írja a sonline.hu.

Bővebben




Kemény vizsga vár a pályakezdő tanárokra

November 30-ig a kezdő pedagógusoknak is el kell készíteniük portfóliójukat - milyen dokumentumokat kell összeállítani? Milyen lesz a védés? Íme, a részletek az eduline.hu oldalán.

Bővebben




Mendrey: Már az elején megmondtuk, hogy nem jó ötlet a Klik

Tárgyal a Klebersberg Intézményfenntartó Központ a gázszolgáltatókkal, hogy 4,6 milliárdos tartozás ellenére továbbra is lehessen fűteni és főzni az iskolákban. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, hogy ez főleg a Klik-et létrehozó döntéshozók felelőssége, hiszen a szervezet alulfinanszírozott, miközben az önkormányzatoktól nagyobb mértékben vonnak el forrásokat.

Bővebben




MASZSZ Nyugdíjas Tagozata támogatja a „Harc a férfi 40-ért!” kezdeményezést

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozata támogatja azt a kezdeményezést, mely szerint 40 évi munkaviszony után ne csak a nők, hanem a férfiak is nyugállományba vonulhassanak. Ennek szükségességét az esélyegyenlőséget sértő diszkrimináció megszüntetése indokolja.

Bővebben




Nincs megállás a magyar munkavállalóknak

 A munkavállalók többségének még a szabadsága alatt is rendelkezésre kell állnia, ha céges ügyben keresik, bár a megkérdezettek fele egyáltalán nem örül annak, ha az irodán kívül munkával kell foglalkoznia. A Randstad Workmonitor legfrissebb adatai szerint a munkahelyi nyomás ellenére csupán minden harmadik alkalmazott érzi úgy, hogy a nyaralás alatt is reagálnia kell a hivatalos levelekre, hívásokra – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A felszolgálási díj és a borravaló közterhei

A szolgáltatások területén, ahol a fogyasztó és az őt kiszolgáló személy közvetlen kapcsolatba kerül egymással, szinte mindenütt előfordul – mintegy az elégedettség, hála mércéjeként, vagy éppen a különleges bánásmód elvárásának jelzéseként – borravaló, jatt, hálapénz, csúszópénz, ajándék (a továbbiakban: borravaló). Létjogosultságát sokan vitatják, van ahol tiltják is, de attól még létezik – írja az ado.hu.

Bővebben




Policy Agenda: politikai csapda a kormánynak a „Férfi 40” népszavazás

Az idei év komoly politikai hullámvasút a kormánypártok számára. Az év eleje a zuhanás, míg a mostani időszak a lassú visszakapaszkodás időszaka lehet. Ezt törheti meg az a népszavazási kezdeményezés, amely a szakszervezetekhez kötődik a férfiak 40 éves munkaviszonnyal való nyugdíjba vonulási lehetősége kapcsán. A Policy Agenda megvizsgálta, milyen hatása lehet ennek a belpolitikára.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector