Startlaphoz Csatlakozz!

2015. augusztus 13

A kalitka ajtaja

Megannyi reflexió született a napokban a Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexéről, tollhegyre tűzve avítt stílusát, még avíttabb szemléletét. Csak a lényeg nem jelent meg kellő hangsúllyal. Ez az „etikai kódex” a diktatórikus, mára illegitimmé vált hatalom illegitim szervezetének próbálkozása, a diktatórikus hatalomgyakorlás eszköze egy fontos társadalmi-foglalkozási csoport „hadrendbe állítására”, kísérlet egy monolit etikai rendszer szerepetikaként valómegjelenítésére. Egy folyamat része ez, a totális államnak alárendelt, a hatalmat kiszolgáló és egyben azt megerősítő intézményrendszer, a közoktatás teljes államosításának egy eleme – olvasható Fábry Béla véleménye a Népszabadságban.

Bővebben




A soproni munkaadók nem tudnak versenyezni a ausztriai bérekkel

Nagy bajba került a soproni Löffler István: szeptember elsejétől egyedül marad a húsz éve működő vállalkozásában. Az ausztriai bérekkel nem tud versenyezni – írja a kisalfold.hu.

Bővebben




7,8 évnyi bruttó átlagjövedelem kell egy új lakás megvásárlásához

 Amíg Csehországban átlagosan 7,1 évnyi bruttó átlagjövedelem kell egy új, 70 négyzetméteres lakás megvásárlásához, addig Lengyelországban 7,2, Magyarországon pedig 7,8 év – derül ki a Deloitte friss, mely 17 európai országra kiterjedő lakáspiaci tanulmányából.

Bővebben




Béremelést kérnek a bírók és ügyészek

 Egy évtizede változatlan a bírók illetménye, az utolsó béremelés 2004-ben történt, így azóta reálértéken 42 százalékot csökkent a fizetésük - nyilatkozta a Magyar Bírói Egyesület elnöke.

Bővebben




Milyen területen érdemes manapság szakmát tanulni?

A gazdasági helyzet alakulását és a vállalkozásokra nehezedő anyagi terheket és a munkaerő-piaci viszonyokat látva jogosan merülhet fel sokakban a kérdés, hogy vajon milyen területen érdemes manapság szakmát tanulni.

Bővebben




Tilos lenne, mégis így dolgoznak az ápolók

Mennyit dolgozhat egy ápoló, és mennyit kell valójában dolgoznia? Mi lesz, ha mindenki bedobja a törölközőt, mert emberhez méltatlan életre kényszerítik a körülmények? Pedig egyre több ember sorsa függ tőlük – írja a Femina.

Bővebben




Hibázott a törvénygyár, elbocsátások jöhetnek

Ellátási gondok mellett elbocsátásokhoz is vezethet az az új jogszabály, amely szerint társadalombiztosítási (tb) támogatással csak olyan gyógyászati segédeszköz (gyse) forgalmazható, melyet a forgalmazó az eszköz forgalomba hozójától szerzett be. A törvény kizárja a láncból a nagykereskedőket, akik ezért már nem szerződnek a hazai gyse gyártó kkv-kal. Mivel a gyártók logisztikai háttér nélkül nem tudják teríteni az árut, kénytelenek lesznek leépíteni felesleges kapacitásaikat.

Bővebben




Megszólaltak a kerítésépítők: napi tizenkét óra munka a semmi közepén, a tűző napon

A katonák közül többen azt fontolgatják, mihelyt lesz rá lehetőségük, leszerelnek, otthagyják a honvédséget. Úgy érzik, céltáblák, akiket kihasznál a kormány, idegesíti őket az egészet körülvevő médiacirkusz is – írja a hir24.hu.

Bővebben




Munkavállalói ismeretek a szakoktatás rendszerében

Szakiskolák tesztelték a Liga Szakszervezetek által kidolgozott Munkavállalói ismeretek című tananyagot, amely később bekerül a szakoktatás rendszerébe - tájékoztatta az érdekvédelmi szervezet szerdán az MTI-t.

Bővebben




2015. augusztus 12

Vannak, akik ötven fokban kénytelenek dolgozni

 Kevésbé szolgálhatunk jó hírrel annak, akinek már nagyon (m)elege van: egész héten kijut a forróságból. A munkagépeken, az éltesebb buszokon illetve a büfékben ötven fok alatti hőmérséklet nem igen mérhető – írja a kemma.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector