Startlaphoz Csatlakozz!

Vegyipari Dolgozók Szakszervezete rendőrségi feljelentést tett

EVM-nél száz dolgozó várja hiába hónapok óta a fizetését

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 18. vasárnap, 14:36

Az Egyesült Vegyi Művek (EVM) több mint száz dolgozója várja hiába hónapok óta a fizetését. A bérgarancia-alapból sem számíthatnak pénzre, mivel a cég felszámolása még mindig nem indult el. A szakszervezet csődbűntettre gyanakszik, attól tartanak, mire a hatóságok lépnek, a cég vagyonát kimentik. A jól ismert termékek gyártása közben Szegeden folytatódik – írja az mno.hu.

   A WU2 mellett az Ultra tisztítószercsaládról is ismert cég a végnapjait éli. A cseh, majd ismét magyar tulajdonba került társaság, amelynek egy ideig ügyvezetője volt Fabriczki András, az MSZP egykori pártpénztárnoka is, jókora veszteséget halmozott fel. Tavaly még három műszakban folyt a gyártás, decemberben azonban leálltak, a termelés azóta sem indult újra. „Én már novemberben láttam, hogy itt vége van mindennek. Mikor arra megyek a vegyigyár felé, akkor a szívem összeszorul. Ott éltem le az életemet” – mondta egy volt dolgozó.
 
   Molnár Mihály 41 évet húzott le a cégnél. Azok közé a szerencsések közé tartozik, akiknek sikerült új munkahelyet találni. Mintegy száz kollégája viszont hónapok óta nem kap fizetést, a bérgarancia-alapból is csak akkor jutnának pénzhez, ha elindulna a cég felszámolása. „A hitelezőknek, akik megpróbáltak felszámolási eljárást indítani az EVM ellen, a felszámoláskezdeményezését a bíróság folyamatosan elutasítja. Milyen okkal? A mi tudomásunk szerint az okot abban állapítják meg, hogy nem alapos a kereset” – mondta Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke.
 
   A szakszervezet rendőrségi feljelentést is tett, csődbűntettre gyanakodnak és attól tartanak, hogy mire a hatóságok intézkedni kezdenek, a cég még megmaradt vagyonát is kimenthetik. A legendás sampon és a tisztítószerek gyártása közben folytatódik egy szegedi kozmetikai cégnél, bérgyártásban. „Az Egyesült Vegyi Művekkel kezdtük meg a tárgyalást. Az EVM menedzsmentje megtette az óvintézkedéseket, látva a cég gazdasági helyzetét, hogy a termékgyártás folyamatos legyen” – közölte Barta Attila, a Florin Zrt. igazgatósági elnöke.
 
   Barta Attila azt mondja, a gyártás folytatása az egész iparágnak fontos és munkahelyeket tartott meg, hiszen a beszállítói kör nem változott.
 
Forrás: mno.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - EVM-nél száz dolgozó várja hiába hónapok óta a fizetését.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector