Startlaphoz Csatlakozz!

A 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezménye csak a csúcsidőn kívül maradna meg

Befagyasztották az utazási kedvezményeket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 19. hétfő, 08:10
 
A Magyar Nemzet arról számol be, hogy 2017-ig az idei szinten marad a szociálpolitikai menetdíj-támogatás összege, és a kedvezmények rendszere sem változik. A lap ugyanakkor Fónagy János egyik 2012-es nyilatkozatát is újra idézi, amely szerint a végső szót a politika mondja ki az ügyben, annak pedig elvi jelentősége lehet, hogy „valamennyit fizetni kelljen” a szolgáltatásokért.

   A szociálpolitikai menetdíj-támogatásokat a 2014-es szinten befagyasztja a kormány, egészen 2017-ig – derül ki a Brüsszelnek megküldött konvergencia programból. A kormány tavaly 11 milliárd forinttal megemelte a közlekedési szolgáltatóknak fizetett összeget, amely most évi 104 milliárd forint, ám a tervek szerint ez a jövőben nem változik.
 
   A lap emlékeztet arra, hogy jelenleg az utasoknak csak egyötöde fizeti ki a teljes árú jegyet, vagyis négyötöde valamilyen kedvezménnyel utazik. A fejlesztési minisztériumban készült egyik munkaanyag szerint a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezménye csak a csúcsidőn kívül maradna meg, és nekik szóló bérletet kellene venniük, hogy bármikor ingyen utazhassanak. A lap azonban Fónagy János államtitkát egyik 2012-es nyilatkozatára utal, amely szerint a kérdésben a végső döntést a politika hozza meg, illetve elvi jelentősége lehet annak, hogy valamennyit fizetni kelljen a szolgáltatásért.
 
Forrás: origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Befagyasztották az utazási kedvezményeket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector