Startlaphoz Csatlakozz!

A levélkézbesítők  alacsony béreik és a nehéz munkakörülmények ellen tüntettek

Több tízezer eurós végkielégítésről mondtak le a román posta vezetői

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 20. kedd, 07:06

Egyéni munkaszerződésekbe foglalt, több tízezer eurós végkielégítésről mondott le a román állami postavállalat több vezetője hétfőn, miután erre kérte őket a bukaresti távközlési miniszter.

    Razvan Cotovelea tárcavezető azt követően intézte a felhívást az eladósodott állami vállalat vezetőihez, hogy kiderült, az egyik igazgató harminc havi bérének megfelelő végkielégítésre jogosult egyéni munkaszerződése alapján, ami a Hotnews.ro című román portál számítása szerint 60 ezer euróra (18,2 millió forint) rúg.

    A minisztérium hétfői közleményében tudatta, hogy a posta vezetőinek egy része eleget tett a kérésnek, és írásban közölték, hogy feltételek nélkül lemondanak a végkielégítésről. A közlemény szerint egyelőre öt igazgatóról van szó.

    A román posta 75 százalékban a román állam tulajdona. A bukaresti kormány privatizálni szeretné a vállalatot, de tavaly el kellett halasztani a kiírást, miután a mintegy 200 millió lejes (44 millió euró) adósságot felhalmozott vállalat 51 százalékos részvénycsomagjára nem akadt érdeklődő.

    A vállalat tavaly 7100-ról 5700-ra csökkentette a fiókok számát, és az alkalmazottak létszámát is 27 ezerre mérsékelte. Dan Dumitrescu, a posta szóvivője közölte hétfőn, hogy 5 millió euró nyereséggel zárta a posta a tavalyi évet az átszervezésnek köszönhetően, és van lehetőség arra, hogy az alkalmazottak bére nőjön.

    A távközlési minisztérium hétfőn közölte, hogy a béremelésről folytatott tárgyalások során közeledtek egymáshoz az álláspontok a dolgozók érdekeit védő szakszervezetek és a vállalat között. A levélkézbesítők ugyanis az elmúlt két hétben az alacsony béreik és a nehéz munkakörülmények ellen tüntettek, és kifogásolták, hogy miközben a bérük csökkent, a vállalat vezetőié nőttek.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több tízezer eurós végkielégítésről mondtak le a román posta vezetői.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector