Startlaphoz Csatlakozz!

Ultimátumot kapott  a Szegedi Közlekedési Kft.

A figyelmeztető sztrájkig is elmegy a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 29. csütörtök, 11:30

 Ultimátumot adott a Szegedi Közlekedési Kft. vezetésének a cégnél működő egyik szakszervezet, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) – írja a delmagyar.hu.

  Ha a cégvezetés szerdán nem egyeztet velük a bérekről, minden jogi eszközt felhasználnak, hogy kikényszerítsék a tárgyalást. Akár kétórás figyelmeztető sztrájkba is kezdhetnek, hiszen a sztrájkbizottság korábban megalakult, ilyenkor a törvény tárgyalási kötelezettséget ír elő. A tegnapi tárgyaláson az SZKT két munkatársa megjelent, de megállapodást nem írhatott volna alá, így a tárgyalás sikertelenül zárult. 

   A BTDSZ kalkulációja szerint a béremelés idén 40 millióba, a tavalyi szabadságok kiadásának költsége 10 millióba kerülne. Az önkormányzati képviselőnek eljuttatják összefoglalójukat, amelyben leírják, hol látnak pazarlást és tartalékot a cégben. Szabó István szakszervezeti elnök lapunknak elmondta: a cégnek nem az önkormányzat felé kellene állandóan tartani a markát, és póttámogatástól tenni függővé a béremelést. Ehelyett racionális gazdálkodással kell megteremteni a béremelés fedezetét. Információi szerint ez a cégnél rendelkezésre áll, csak tudni kell gazdálkodni az adófizetők pénzével. Hozzátette: a béremelés elmaradása azt jelentené, hogy az SZKT jelenlegi vezetése nem képes megfelelően gazdálkodni. Álláspontja szerint ha a képviselők mégis megszavazzák a júniusi közgyűlésen az ügyvezető újraválasztását, akkor az SZKT elsorvasztását hagyják jóvá. Feltételezi, az ügyvezető a bértárgyalás halogatásával a saját mandátumának meghosszabbítását akarja elérni. 


  Felhívtuk Tóth István Tibor ügyvezetőt, aki „alágazati párbeszéden" vett részt Debrecenben. Azt mondta, a szakszervezetnek jelezték, hogy nem jó az időpont. Béremelésre nincs forrás, nincs miről beszélni. 330 milliós veszteséget tartalmazó üzleti terve van a cégnek, ezért ez a BTDSZ-szel a süketek párbeszéde. Szomorúnak tartja, hogy a szakszervezet politikai megnyilvánulásra használja fel a helyzetet.
 
Forrás: delmagyar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A figyelmeztető sztrájkig is elmegy a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector