Startlaphoz Csatlakozz!

„A film lenézi a tanárokat, és ízléstelen”

A reklámszövetséghez fordult a Pedagógusok Szakszervezete az OLX miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 30. péntek, 07:09
 
 A Magyar Reklámszövetség etikai bizottságához fordult a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) az OLX kerékpáros reklámja miatt - mondta Galló Istvánné, a szakszervezet elnöke – írja az eduline.hu.

   A PSZ elnöke szerdai sajtótájékoztatóján idézte a reklámetikai kódexet, mely szerint a reklám nem kelthet olyan érzést, ami sérti a társadalom általános erkölcsi normáit. Szerinte ennek a reklámfilmnek az az üzenete, hogy a „tanárok megvehetők”. Galló Istvánné hozzátette: emiatt a Magyar Reklámszövetség reklámetikai bizottságához fordultak, mert „a film lenézi a tanárokat, és ízléstelen”.
 
  A Pedagógusok Szakszervezete kedden juttatta el a sajtónak azt a közleményt, amellyel az OLX.hu kerékpáros reklámja ellen tiltakoztak, szerintük ugyanis a „humorosnak szánt, de a valóságban cseppet sem vicces” reklámban szereplő tanáron keresztül a készítők „egy egész szakmát aláztak a sárga porig”, rombolják „a szakma becsületét, a pedagóguspálya presztízsét”.
 
   A hirdetési oldal szerdán reagált a PSZ kritikáira, azt közölték: meglepte őket a szakszervezet közleménye, valamint annak „rendkívül határozott hangvétele, amely olyan következtetésekre épül, amelyek ellentétben állnak a vállalat szolgáltatási és kommunikációs felfogásával. Ezúton kívánjuk hangsúlyozni, hogy a film egyetlen kockájában sem érhető tetten a PSZ által vélelmezett tartalom” – olvasható a hirdetési oldal szerdai közleményében.
 
   Hozzátették, hogy különösen nagyra tartják a pedagógusszakmát, „a pedagógusok elkötelezett munkáját, amely a tudás átadására, az életre való felkészítésre törekszik”. „A reklámfilmmel természetesen egyetlen pedagógust sem állt szándékunkban megsérteni” – írják, az PSZ által kifogásolt reklámról pedig kiemelik: „a mindenki számára elégedettséggel járó megegyezés, akár humoros formában is, a mindennapjaink része – történjen ez akár egy tanár, diák vagy bármilyen más hivatás gyakorlójának részéről”.
 
Forrás: eduline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A reklámszövetséghez fordult a Pedagógusok Szakszervezete az OLX miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector