Startlaphoz Csatlakozz!

A vállalkozókat és a munkavállalókat is érinti

A VOSZ beleszólást kér a kamarai rendszer átalakításába

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 31. szombat, 12:23

A vállalkozói érdekképviseletek szerint a kamarai rendszer tervezett átalakítása nem a kamara belügye, hiszen az egész gazdaságot, köztük a vállalkozókat és a munkavállalókat is érinti - írja szombati cikkében a Magyar Nemzet.

    Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára ezért háromoldalú érdekegyeztető fórum összehívását kezdeményezi. A főtitkár a lapnak elmondta, a VOSZ szövetségesének tekinti a gazdasági kamarát, de nehezményezik, hogy nem kérték ki a véleményüket a rendszer átalakításáról. Szerinte a kötelező tagság bevezetése nem vezet jó útra, a vállalkozók ugyanis többletszolgáltatások nélkül sarcként élik meg a kötelező tagdíjat, s úgy érzik, közös akolba terelik őket. 

    Ha az „adóbehajtó” kamara helyett szimpatikus, szolgáltató intézményrendszert alakítanának ki, a vállalkozások önként lépnének be a szervezetbe, hiszen éreznék, hogy ott valós segítséget kapnak. Dávid Ferenc jelezte: a kötelező tagság és a megyei szervezetek centralizálása másodlagos kérdés, a legfontosabb, hogy olyan kamarát kell létrehozni, amely piacvédelemben, gazdaságszervezésben valós védelmet tud nyújtani a vállalkozóknak.

    Vadász György, a Magyar Iparszövetség elnöke szerint a kamarák szolgáltatásaiban még vannak tartalékok. Az ötezer forintot úgy kell felhasználni, hogy a vállalkozók azt mondhassák, megérte belépni. Ettől kezdve, hogy valaki regisztrált vagy teljes jogú tag, csak minősítés kérdése - mondta.

    A lap emlékeztet arra: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslata alapjaiban változtatná meg a kamarai rendszert, a kötelező tagság mellett a teljes struktúrát megújítaná. A korábban önkéntes alapon, alulról szerveződő gazdasági önkormányzatot központosított intézményrendszer váltaná fel, amelybe a kis- és közepes vállalkozások mellett a nagyvállalatokat is bevonnák. Az MKIK javában dolgozik az átalakításról szóló, a kormánnyal kötendő megállapodáson, ám az új struktúráról még nem született egyezség az országos és a területi kamarák között.
 


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A VOSZ beleszólást kér a kamarai rendszer átalakításába.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector