Startlaphoz Csatlakozz!

Összesen több mint egymillió magyar, lengyel, szlovák, szlovén, cseh, észt, lett és litván él Nagy-Britanniában

Az EU-bevándorlás korlátozását követelik brit munkáspárti képviselők

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 02. hétfő, 08:33

A tömeges kelet-európai bevándorlás tanulságai miatt a brit Munkáspártnak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy kormányra kerülése esetén korlátozza a külföldi EU-munkavállalók betelepülését Nagy-Britanniába - írták a párt vezetőjének, Ed Milibandnek címzett, vasárnap közölt nyílt levelükben a legnagyobb baloldali brit parlamenti erő alsóházi képviselőcsoportjának vezetői.

    A The Observer című vezető baloldali vasárnapi brit lapban közzétett levél szerzői szerint az Európai Unió 2004-es keleti bővítése előtt 167 ezer magyar, lengyel, szlovák, szlovén, cseh, észt, lett és litván élt Nagy-Britanniában, számuk azonban 2012-re már meghaladta az egymilliót. 

    A munkáspárti képviselők szerint e közép- és kelet-európai EU-bevándorlók készek „nyomorszintű fizetésekért” alacsony képesítést igénylő munkakörök betöltésére, és nagy számuk miatt ezzel „lefelé ható nyomást” gyakorolnak a nagy-britanniai bérekre.

    A nyílt levél szerzői szerint ez a jelenség éppen azokat a közösségeket érinti kedvezőtlenül, amelyek képviseletére a Munkáspártot alapították. E folyamatoknak „katasztrofális politikai következményei” lehetnek a Munkáspártra - áll a levélben.

    Mindezek alapján az aláírók felszólítják Ed Milibandet, a párt miniszterelnök-jelöltjét arra, hogy ha a Labour kormányra kerül, kötelezze el magát az EU-munkavállalók beáramlásának korlátozása mellett olyan uniós társállamok esetében, amelyekben sokkal alacsonyabb a bérszínvonal, mint Nagy-Britanniában.

    Az unión belüli munkaerőmozgás pontosan ilyen jellegű korlátozását követeli a kormányzó brit Konzervatív Párt is. 

    David Cameron miniszterelnök tavaly év végén, a Financial Timesnak írt cikkében fejtette ki részletesen - és azóta több nyilatkozatában is megerősítette - London e követeléseit. A kormányfő szerint olyan új megállapodást kell kötni, amely az EU „központi, ám nem minden feltétel nélküli” alapelveként ismeri el a munkaerő szabad áramlását.

    Cameron szerint az új EU-tagállamok egy főre jutó jövedelmének el kellene érnie egy bizonyos szintet, mielőtt teljesen szabaddá válik állampolgáraik számára a munkavállalás más uniós országokban.

    Miliband is tett már utalást arra, hogy a brit Munkáspárt szintén az uniós munkaerőmozgás szabályozásának szigorítását tartaná szükségesnek. A London Business School üzleti főiskolán elmondott minapi beszédében kijelentette: az egyes EU-tagállamoknak a jelenleginél „sokkal nagyobb rugalmasságot” kell biztosítani a bevándorlás kérdésében, és ennek részeként lehetővé kell tenni számukra, hogy szükség esetén „akár jelentősen” meghosszabbíthassák az új tagországok munkavállalóival szembeni átmeneti korlátozások időtartamát.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az EU-bevándorlás korlátozását követelik brit munkáspárti képviselők.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector