Startlaphoz Csatlakozz!

„Egyebekben”

Polgári jogi szabályok a munkajogi kárfelelősségben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 02. hétfő, 11:05

 A Munka Törvénykönyve számos polgári jogi szabályt a munkaviszonyban is alkalmazni rendel. Első ránézésre egyértelműnek tűnik, hogy a Ptk. mely szakaszai irányadóak a munkajogban is, ám a két törvény egybeolvasásával számos zavaró kérdés merülhet fel. Lássuk ennek példáit a munkajogi kárfelelősség kapcsán! – olvasható a munkajog.hu oldalán.

  A kárfelelősség kapcsán a Munka Törvénykönyve (Mt.) a következő, lakonikus tömörségű mondattal utal az alkalmazandó polgári jogi szabályokra: a kár megtérítésére egyebekben a Ptk. 6:518–534. §-a szabályait kell alkalmazni. Az „egyebekben” szó szerepeltetése arra utal, hogy minden olyan kérdésben, amelyet az Mt. nem szabályoz külön, a Ptk. az irányadó. Az Mt. tehát speciális a Ptk.-hoz, mint általános szabályhoz képest. Így a felhívott Ptk. szabályok közül nem kell alkalmazni a munkáltatói kárfelelősségre azokat, amelyeket az Mt. eltérően rendez.
 
   Ezt a rendező elvet azonban nem is olyan egyszerű végigkövetni, ha elolvassuk a Ptk. vonatkozó előírásait. Számos olyan szabály van ugyanis, amelyek szó szerint megtalálhatóak az Mt.-ben is, míg másokat eltérően rendez a munkajog, végül, egyes szabályoknál kérdéses, vajon érdemben eltérőek-e a munkajogi megfelelőiktől, ezáltal kell-e őket alkalmazni a munkaviszonyban is.
 
   Értelmezési gondot nem okoz, amikor a két törvény azonos előírást tartalmaz, csak éppen felesleges volt az utaló szabályba olyan Ptk. rendelkezéseket is belefoglalni, amelyeket az Mt. is kimond. Ilyen például a kárfelelősség alól különös méltányosságból való bírósági mentesítés, a kártérítési járadék megváltoztatására és megszüntetésére vonatkozó szabály, vagy az általános kártérítés.
 
   Az Mt. eltérő rendelkezései miatt biztosan nem kell alkalmazni a Ptk. következő szabályait, noha az utaló szabály ezeket is felhívja. A munkáltató kárfelelőssége objektív, ezért itt a felelősség jogalapjára és a kimentésre vonatkozó általános szabály nyilvánvalóan nem alkalmazható (Ptk. 6:519. §). Hasonlóan, a károsulti közrehatás esetén a kármegosztás arányára vonatkozó szabályt is félre kell tenni, hiszen ezt a Ptk. elsősorban a felróhatóság arányában állapítja meg, ami nem értelmezhető a munkáltató objektív felelőssége mellett [Ptk. 6:525. § (2) bek.]. A munkáltató kártérítési felelősségére vonatkozó Mt.-beli szabályok relatív diszpozitívak, azoktól tehát mind kollektív szerződés, mind munkaszerződés csak a munkavállaló javára térhet el. Ez azt is jelenti, hogy a munkaviszonyban nincs mód a munkáltatói károkozásért való felelősség korlátozására vagy kizárására sem. Ugyanakkor a munkavállalói kárfelelősség esetén a munkavállalói felelősség Ptk. szerinti korlátozása vagy kizárása a munkavállaló javára szóló eltérésnek minősül, ezért lehetséges (Ptk. 6:526. §).
 
   A munkavállalói kárfelelősség mértéke enyhe gondatlanság esetén négyhavi távolléti díjban maximalizált, amelyet kollektív szerződés nyolc havi távolléti díjra emelhet. Ebből eredően a munkavállalói kárfelelősségre nem alkalmazható a teljes kárfelelősséget kimondó Ptk. szabály [Ptk. 6:522. § (1) bek.]. Míg a Ptk. szerint többek közös károkozása esetén a károkozók felelőssége a károsulttal szemben egyetemleges, az Mt. a több munkavállaló által együttesen okozott kárért a vétkesség, illetve a közrehatás arányában állapítja meg a felelősséget. Egyetemleges kötelezésnek csak szándékos károkozásnál van helye. Ezért a Ptk. 6:524. § (1) bekezdése a munkavállaló kárfelelősségre nem lehet irányadó.
 
   Kérdéses az előreláthatóság polgári jogi szabályának alkalmazhatósága. Eszerint nem állapítható meg az okozati összefüggés azzal a kárral kapcsolatban, ezért azt nem is kell megtéríteni, amelyet a károkozó nem látott előre és nem is kellett előre látnia (Ptk. 6:521. §). A munkajogi szabályok ezzel szemben azt már nem követelik meg, hogy az előre nem látott kárt nem is kellett volna előre látnia a károkozónak. A két törvény egymáshoz való viszonyát meghatározó szabályokból nem világos, hogy az „egyebekben” alkalmazandó Ptk.-beli szakasz többletkívánalma irányadó e a munkaviszonyban is. Hasonló dilemma vethető fel a károsulti közrehatásra vonatkozó 6:525. § kapcsán. Míg az Mt. csak kárenyhítési kötelezettségről beszél, addig a Ptk. a károsult kármegelőzési és kárelhárítási kötelezettségét is nevesíti, kimondva, hogy az e kötelezettségek felróható megszegéséből eredő kárt nem kell megtéríteni. Vajon a „szigorúbb” polgári jogi kötelezettséget meg kell követelni a munkaviszonyban is, vagy az Mt. tömörebb megfogalmazású szabálya ezt kizárja?
 
   Az Mt. által alkalmazni rendelt 17 Ptk. szakasz közül egyesek tehát biztosan nem alkalmazhatóak a munkaviszonyban, mások viszont szó szerint megegyeznek az Mt. előírásaival. A fennmaradó rendelkezések közül pedig nem egy olyan van, amelyről nem dönthető el egyértelműen, vajon általános szabályként követni kell-e a munkajogban is, vagy ezt az Mt. kizárja. Tekintettel arra, hogy a munkaügyi perek között a kártérítési ügyek adják a második legtöbb eljárást, a kérdés egyértelmű rendezésére lett volna szükség, akár bekezdésenként megjelölve egy utaló szabályban, akár szó szerint átvéve az Mt. szövegébe az alkalmazandó szakaszokat.
 
Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Polgári jogi szabályok a munkajogi kárfelelősségben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector