Startlaphoz Csatlakozz!

Biztonságérzet

A pénz és a biztos munkahely a legfontosabb

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 02. hétfő, 14:40

Az elég nagy jövedelem és a biztos munkahely a legfontosabb, csak ezek után következik a család támogatása - derül ki a GfK által a Groupama Garancia Biztosító számára, az emberek terveiről, pénzügyi tudatosságáról végzett felmérésből.
 
   A felmérés eredményei alapján az emberek akkor érzik magukat biztonságban, ha megfelelő jövedelmük és biztos munkahelyük van. A fontossági sorrend még éppen hogy dobogós helyére került a családi támogatás és baráti háttér szerepe, és csak utánuk következik a megtakarítások, biztosítások megléte, valamint az egészség.

   A kutatásból az is világosan kiderül, hogy az emberek kétharmada gyakran szokott gondolkodni azon, hogyan tudna jobban takarékoskodni, de majdnem ugyanennyien vannak azok is, akik úgy látják, nem képesek kézben tartani a pénzügyeiket. Azonban minden harmadik megkérdezett kézben tudja tartani pénzügyeit és házi költségvetést is vezet, de mindössze 6 százalékuk aktív annyira, hogy a legjobb ajánlatokat kihasználva bankot váltson. A válaszadók 70 százaléka nem spórol előre a nyugdíjas korára, és több mint felük érzi úgy, hogy a spórolás képtelenség is lenne, hiszen a havi kiadásaikat is alig tudják előteremteni.
 
Az előgondoskodás nem csak magunkról szól
 
  Az emberek közel 60 százaléka úgy gondolja, hogy az öngondoskodás az azokról való gondoskodást is jelenti, akikért felelősnek érzik magukat, és mindezen előrelátás elsősorban a pénzügyi megtakarításról szól. Akadnak olyanok is, akik saját bevallásuk szerint aggódnak a saját és családjuk jövője miatt, így már most megtakarítanak – hiszen az életbiztosítást a családi szeretet egyik legjobb kifejezésének tartják. A megkérdezettek negyede (29%) nem aggódik a jövője miatt, mivel azt remélik, hogy az állam nem hagyhatja őket nyugdíj nélkül, míg egyharmaduk (36%) abban bízik, hogy majd a gyermekük eltartja őket.
 
Az emberek többsége nem boldogulna bevételkiesés esetén
 
  Arra a kérdésre, hogy hogyan tájékozódnak egy pénzügyi befektetés meghozatalakor, az emberek megnyugtató többsége, közel 70 százaléka felelte azt, hogy mérlegel, összehasonlítja a különböző banki ajánlatokat és tájékozódik a lehetőségeiről. A megkérdezettek több mint fele (56%) törekszik arra, hogy kiküszöbölje a lehetséges kockázatokat, ugyanis fontosabb nekik a pénzük biztonsága, mint a hozam nagysága. Minden megfontoltság ellenére az emberek fele úgy érzi, hogy jót tesz az elkötelezettség, ha kötelező havi összegekkel rákényszerül a rendszeres megtakarításra. Azonban érdekes adat, hogy az emberek csupán negyede követi aktívan a befektetéseinek sorsát, és figyeli, hogy hol tud a lehető legnagyobb hasznot elérni.

   A kutatás során megkérdezettek közel fele (44%) állította, hogy nem rendelkezik számottevő megtakarítással, és harmaduknak (35%) is csak annyi megtakarítása van, ami egy-két hónapig tudná pótolni a bevételkiesést. A megkérdezettek ötöde (19%) tudna több hónapnyi bevételkiesést is gond nélkül átvészelni, és csupán két százalékuk érzi azt, hogy kifejezetten magas a megtakarításának összege.
 
Forrás: Napi Gazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A pénz és a biztos munkahely a legfontosabb.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector