Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzetközi Munkaügyi Szervezet:

Még mindig csak álom a szociális biztonság az emberek számára

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 03. kedd, 12:40

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) nyomatékosan óvott attól, hogy az Európai Unió tagországaiban tovább csökkentsék az állami szociális juttatásokat – olvasható a Világgazdaságban.

   Az ENSZ-hez tartozó szervezet legfrissebb jelentésében ugyanis szóvá tette, hogy a tartós munkanélküliség, az alacsony bérek és a magas adók miatt ezek az intézkedések nagyobb szegénységhez és társadalmi kitaszitottsághoz vezettek. Az ILO jelentése arra is rámutat, hogy az alapvető emberi jogok, vagyis a szociális biztonság megvalósitása a világ lakossága legnagyobb része számára még mindig csak álom marad.
 
   Az Európai Unióban a szociális juttatások leépítése 123 millió embert sújt, ami a lakosság 24 százalékának felel meg. Közülük sokan gyermekek, nők , idős emberek,mozgássérültek. Az ILO arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Bíróság a szociális juttatások megkurtítását alkotmányellenesnek minősítette.
 
   A globális pénzügyi és gazdasági válság leküzdésének terheit számos állam a lakosságra hárította, amelynek több mint öt éve kevesebb munkahellyel és alacsonyabb jövedelemmek kell beérnie. Az ILO szakértői ugyanakkor kiemelték, ezzel a válság még tovább meghosszabbodott, ugyanis a háztartások alacsonyabb jövedelme azzal a következménnyel jár, hogy kisebb a kereslet, ami viszont lassítja a gazdasági élénkülést.
 
Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Még mindig csak álom a szociális biztonság az emberek számára.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector