Startlaphoz Csatlakozz!

Kövér László:

Jól végzett fizikai munkára szüksége van az országnak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 03. kedd, 14:10

 Munkára, jól végzett fizikai munkára szüksége van az országnak - jelentette ki az Országgyűlés elnöke kedden a Parlament Felsőházi Termében a VII. Szakma Sztár Fesztivál országos díjátadó ünnepségen.
 
  Kövér László kiemelte: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett országos szakmai versenyen legjobb helyezést elértek elismerésének helye van a Parlament falai között, mert az ország házát olyan dolgokra kell használni, amelyek a nemzet életében nagyon fontosak. Leszögezte: a mostani esemény - ez a verseny - pedig az. 

    Hozzátette, hogy a szakmai megmérettetéseken évről évre egyre többen vesznek részt. Közben az emberek maguk is folyamatosan fejlődnek. Az idei szakmai vetélkedők 38 szakmában 4000 fiatalt "mozgattak meg". Közülük 194-en jutottak a háromnapos döntőbe. Az eseményre több ezren voltak kíváncsiak.

    A házelnök emlékeztetett: az országnak szüksége van a fiatalok elkötelezettségére, energikus tenni akarására, amit a mostani versenyen is megmutattak. Az egyik legfontosabb célkitűzés a munka becsületének helyreállítása az országban. A kemény munkával, munkájából megélni tudó szakember példájára van szükség. Az ország tovább lépéséhez pedig sok szakember kell, sok olyan, aki nem fél a munkától. Csak így teremthető meg a munkára épülő társadalom. A munkát nem spórolhatja meg a politikus, a bankár, a pék, a szakács, s a sportoló sem, ha jó teljesítményt szeretne elérni.

    Kövér László utalt arra: "azt mondják a focipályák környékén, a tehetség az, aki beválik. A versenyre nevező és a díjkiosztáson jelenlévő fiatalok keményen dolgoztak, megcsinálták, amit szerettek volna. Beváltak. A fiatalokat a versenyre felkészítő tanárokhoz szólva aláhúzta: amikor valaki tanít, nemcsak a tudást adja át, hanem a személyes példáján keresztül az életszemléletét is. Ez utóbbi - a tudáson túl - nagyban elősegítette a versenyen résztvevők kiemelkedő teljesítményét.

    Az Országgyűlés elnöke beszélt arról is: egyre kevesebb a munkanélküli, és egyre többen dolgoznak Magyarországon. Ez év február-áprilisa között már 4,107 millió embernek volt munkája az országban. Ez 238 ezerrel több a korábbinál. Az idei első negyedévben pedig 3,5 százalékos volt a bruttó hazai össztermék növekedése Magyarországon, ami még az optimista várakozásokat is meghaladta.

    Parragh László, az MKIK elnöke többek között azt tartotta fontosnak elmondani, hogy a szakmai döntőkben résztvevők közül 114-en kaptak első, második és harmadik helyezést. Rajtuk kívül felkészítő tanáraik munkáját is elismerték a verseny szervezői. Emellett szükségesnek tartotta, hogy a legjobb szakmunkásoknak lehetőségük legyen technikussá, sőt mérnökké válniuk is. Eredményként említette, hogy 2018-ban Magyarországon rendezhetik meg az EuroSkillst, a fiatalok európai szakmai vetélkedőjét, amely újabb lendületet adhat a magyar szakképzésnek.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jól végzett fizikai munkára szüksége van az országnak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector