Startlaphoz Csatlakozz!

„Magyarország a legjobb kezekben van”

Mélyülő szegénység

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 05. csütörtök, 18:20

Lezárult a miniszterjelöltek meghallgatása, amelyen – mindenki megnyugvására – bizonyosságot nyert: Magyarország a legjobb kezekben van. Rendben van a foglalkoztatottság, csökken a munkanélküliség, nem emelkedik az államháztartási hiány sem. Mondhatni, némi szocialista cinizmussal fűszerezve: „dübörög a gazdaság” – írja a Világgazdaság.

   Csakhogy semmi ok nincs az efféle viccelődére. A különféle gazdasági, társadalmi mutatók mélyére nézve más képet mutatnak. A lakhatási szegénységet vizsgáló Habitat for Humanity ökumenikus civilszervezet tegnap megjelent éves beszámolója rámutat: a gazdaság ugyan lassú növekedésnek indult, a lakhatási szegénység azonban tovább mélyült 2013-ban Magyarországon, a szakpolitikai intézkedések nem adtak hatékony válaszokat a szegénységben élők problémáira.
 
   Pedig a szegénység elmélyülésének veszélyét már régóta jelezték a szakemberek. A gyermekszegénység évek óta komoly gond, mégis egyre inkább kikerül a közéleti tematikából. Az MTA – a helyzet súlyosságára való tekintettel – 2006-ban létrehozta a Gyermekszegénység Elleni Program Irodát, de ezt a Fidesz kormányzat 2011 szeptemberében megszüntette. A döntésről Ferge Zsuzsa akadémikust, a program alapító vezetőjét még csak nem is tájékoztatták. A szakember Pálinkás Józsefnek, az akadémia korábbi elnökének levélben akkor azt írta: „Az MTA Gyerekszegénység Elleni Program irodája tudományos és gyakorlati munkája ellehetetlenült, eddigi eredményei veszendőbe mennek. Noha az iroda névleges működtetését egy ideig még szükségessé tehetik a TÁMOP pályázati feltételek, magam és közvetlen munkatársaim az irodát megszűntnek tekintjük, a továbbiakért felelősséget vállalni nem tudunk”. Ezzel az ügyet a kormányzat lezártnak tekintette.
 
   Pedig a Fidesz-KDNP vállalta, hogy az Európai Unió magyar elnöksége idején középpontban fogja tartani a gyerekszegénység problémáját, ez azonban mégsem így alakult. „Itt kormányzati lépések szükségesek, a magánszférának legfeljebb kiegészítőszerepe lehet” – érvelnek a szakértők. Egyelőre nem sok sikerrel.
 
Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mélyülő szegénység.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector