Startlaphoz Csatlakozz!

Gyakran a megfelelő szakismeret is hiányzik

Növekszik a munkaerőhiány Németországban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 30. hétfő, 18:14

Az egyre növekvő munkaerőhiány már 2015-ben negatívan befolyásolhatja a német gazdasági mutatókat, 2020-ban pedig 2,4 millió, 2030-ban már akár 10 millió ember is hiányozhat a munkaerőpiacról - áll a Boston Consulting Group (BCG) felmérésében.

    A Financial Times hétfői számában ismertetett tanulmány szerint a munkavállalók száma a jelenlegi 43 millióról mintegy 37 millióra csökkenhet. A helyzetet súlyosbítja, hogy nem csupán létszámhiányról van szó, hanem gyakran a megfelelő szakismeret is hiányzik.

    A kölni IW gazdaságkutató már májusban figyelmeztetett, hogy az erős bevándorlás ellenére mélyülni fog a munkaerőhiány. Az IW szerint 117 ezer 300 akadémiai- vagy szakképesítéssel rendelkező munkavállalót hiányol a munkaerőpiac a matematikai, az informatikai, a természettudományi és a műszaki szakterületen. Az évtized végére a nyugdíjba vonulások miatt a hiány 700 ezerre nőhet ezeken a területeken.  

    Rainer Strack, a BCG elemzője szerint nem vezet jóra a közelmúltban elfogadott nyugdíjreform sem, amely szerint 63 éves kor felett teljes összegű nyugdíjjal lehet nyugállományba vonulni.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Növekszik a munkaerőhiány Németországban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector