Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat:

Csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 01. kedd, 14:11

Kissé javult a foglalkoztatási helyzet az Európai Unióban, májusban szezonálisan kiigazítva 10,3 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta az áprilisi 10,4 százalékról - közölte kedden az Eurostat, az unió statisztikai hivatala. A legnagyobb javulás Magyarországon volt.

    Az eurózóna 18 államában májusban az áprilisi szinten, 11,6 százalékon maradt a munkanélküliség.
    Tavaly májusban az EU egészében 10,9 százalék, az eurózónában pedig 12 százalék volt a munkanélküliségi ráta.

    Az Eurostat becslése szerint májusban 25,2 millió volt az állástalanok száma az EU-ban, ezen belül 18,55 millió az euróövezetben.

    A legalacsonyabb, 4,7 százalék Ausztriában volt a munkanélküliség, míg a legmagasabb rátát Görögországból (26,8 százalék) és Spanyolországból (25,1 százalék) jelentették.

    Éves összevetésben 21 tagállamban csökkent, hat országban pedig nőtt a munkanélküliség. A legnagyobb javulás Magyarországon következett be, ahol az Eurostat áprilisi adatai szerint egy év alatt 10,5 százalékról 7,9 százalékra esett a munkanélküliségi ráta, majd Portugália és Írország következik, ahol 16,9 százalékról 14,3 százalékra, illetve 13,9 százalékról 12 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya. Ausztriában nem változott a ráta.

    A legnagyobb mértékben Luxemburgban és Olaszországban romlott a helyzet, ahol 5,8 százalékról 6,3 százalékra, illetve 12,1 százalékról 12,6 százalékra ment fel a munkanélküliségi ráta.

    Némi javulás mutatkozik a fiatalkorúak foglalkoztatásában. Az EU egészében a 25 év alatti korosztályban 23,6 százalékról 22,2 százalékra, az eurózónában pedig 23,9 százalékról 23,3 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya. A legsúlyosabb a probléma Görögországban és Spanyolországban, ahol márciusi adatok szerint a fiatalok 57,7 százaléka, illetve 54 százaléka volt állástalan, majd 48,7 százalékkal Horvátország következik.

    Magyarországon tavaly májushoz képest 27,5 százalékról idén áprilisban 19,9 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a fiatalok körében - jelentette az Eurostat. 

    A KSH legfrissebb adatai szerint idén március-májusban 104 ezerrel kevesebb volt a munkanélküliek száma, mint egy évvel korábban és ezzel 2,5 százalékponttal, 8 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta. A 25-54 éves népesség körében 7,3 százalék volt a munkanélküliség, 257 ezren voltak állás nélkül, 76 ezerrel kevesebben, mint egy évvel korábban.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector