Startlaphoz Csatlakozz!

A pluszpénzből minden tanár részesül

PSZ: 2008 óta nem kaptak béremelést a nevelést segítő dadusok, asszisztensek, titkárok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 10. csütörtök, 14:25

Az idei újabb béremelés egy tavalyi kormányrendelet alapján jár a pedagógusoknak, mivel akkor a kormányzat nem tudta maradéktalanul kifizetni az eredetileg tervezett összeget – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

   Nagy meglepetést nem okozott a pedagógusoknak, hogy szeptembertől béremelést kapnak, hiszen azt tavaly kormányrendeletbe foglalták – nyilatkozta a 180 percben Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke.

  A szervezeti vezető elmondta 2013-ban a kormányzat módosítani kényszerült a köznevelési törvényt, mert nem volt annyi pénz, hogy az eredetileg tervezett béremelést végrehajtsák. Tavaly ennek az összegnek csak a 60 százalékát kapták meg a pedagógusok, és azt az ígéretet, hogy a hátralévő 40 százalékot három év alatt pótolják nekik, vagyis évente nagyjából 10 százalékos emelések lesznek. Ennek első üteme következik most szeptemberben. Galló Istvánné hangoztatta, a béremelés nincs összefüggésben a pedagógusok minősítési rendszerével, a pluszpénzből minden tanár részesül majd. Nem kapnak belőle azonban a nevelést segítő közel ötvenezer kolléga, dadusok, iskolatitkárok, pedagógiai asszisztensek, akikről szintén nem szabad elfeledkezni – ők 2008 óta nem kaptak béremelést. A PSZ elnöke szerint ez hatalmas feszültségeket okoz az intézményekben, és feltétlenül változtatni kell rajta. A megoldás kulcsa a kormány kezében van – tette hozzá a szakszervezeti vezető.

    Galló Istvánné arról is beszélt, hogy a PSZ egy tanév tapasztalatai alapján megfogalmazott javaslataira még nem kaptak választ. Levelükben tíz témakört jelöltek meg, például a kötelező óraszámot, illetve a kötött munkaidőt vagy a pedagógusok minősítési rendszerét – ezek esetében feltétlen felülvizsgálatot javasoltak a kormányzatnak. Igazságtalan ugyanis, hogy van olyan kolléga, aki a szabályok alapján 22, míg más 26 órát tanít, de a keresetük ugyanannyi – tette hozzá.

   A kérdésekről a PSZ szakmai tárgyalásokat szeretne a minisztériummal. Az új köznevelésért felelős államtitkárral, Czunyiné Bertalan Judittal még nem találkoztak – mondta a Kossuth Rádió műsorában Galló Istvánné, a PSZ elnöke.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - PSZ: 2008 óta nem kaptak béremelést a nevelést segítő dadusok, asszisztensek, titkárok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector